© Wikimedia Commons archyvo nuotr.

Kauno technologijos universitetas (KTU) užbaigė ISM Ekonomikos ir vadybos universiteto kontrolinio akcijų paketo įsigijimo sandorį ir perėmė beveik 79 proc. akcijų kontrolę. Universitetai ir toliau savarankiškai vykdys savo veiklas, studentai įgis tos aukštosios mokyklos, kurioje studijuoja, diplomus.

Primename, kad akcijų įsigijimo sutartis buvo pasirašyta 2015 m. gruodžio pabaigoje. Šių metų kovo 15 d. Konkurencijos taryba priėmė nutarimą, kuriuo leido KTU įsigyti kontrolinį ISM akcijų paketą. Į sėkmingai ir pelningai veikiančio ISM, kuris, auditorių vertinimu, yra „sveika“ organizacija, akcijas KTU investavo beveik 3,5 mln. eurų nuosavų lėšų.

Tikimasi, kad tarptautinį pripažinimą pelniusių lyderiaujančių universitetų partnerystė padės išnaudoti abiejų aukštųjų mokyklų potencialą ir stipriąsias puses, ir dar labiau garsinti jų vardus, kuriant tarpdalykines rinkos poreikius atliepiančias studijų programas, pritraukiant gabius Lietuvos ir užsienio studentus, dėstytojus, tyrėjus.

Valstybinių ir privačių aukštųjų mokyklų bendradarbiavimas įvairiomis formomis – įprastas reiškinys Europoje ir JAV, siekiant kelti studijų ir mokslo kokybę, telkti pajėgas bendriems projektams, atverti naujas tyrimų ir studijų galimybes

Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: