Giedrius Surplys / Asmeninio archyvo nuotr.

Valstybės ekstremalių situacijų centro atstovas Giedrius Surplys pripažįsta, kad trūksta reagentų koronaviruso tyrimams, apsaugos priemonių, tokių kaip respiratoriai, ar kaukės.

„Premjeras, ir jo patarėjai, ir ministrai, ir jų patarėjai, ambasadoriai ir pažįstami bei nepažįstami verslininkai sukam reikalus. Socialiniuose tinkluose, el.paštu, telefonu. Dabar meldžiamės, kad beveik 2 mln. respiratorių, beveik 6 mln. kaukių ir tūkstančiai reagentų pasiektų Lietuvą artimiausiu metu. Pastaruosius rankiojam po šimtą, po penkis šimtus, po tūkstantį iš visų pasviečių. Kad galėtume tirti, tirti, tirti“, – socialinio tinklo paskyroje šeštadienio vakarą paskelbė Centro Visuomenės informavimo grupei vadovaujantis premjero patarėjas G. Surplys.

Pasak jo, pasaulyje šiuo metu vyksta „karas“ dėl sveikatos apsaugos priemonių ir reagentų.

„Ar kažkur pražioplinom? Taip, pripažįstame. Ar galėjome turėti daugiau? Taip, jei būtų nusišypsojusi sėkmė. Bet pasaulyje dabar vyksta karas dėl COVID-19 priemonių“, – dalinosi G. Surplys.

Sveikatos apsaugos ministerija (SAM) praneša, kad kovo 22 d. naktį, atlikus tyrimus, Lietuvoje patvirtinti 6 nauji koronavirusinės infekcijos (COVID-19) atvejai. Taigi šiuo metu Lietuvoje iš viso yra nustatyti 105 užsikrėtimo šia infekcija atvejai.

Nacionalinė visuomenės sveikatos priežiūros laboratorija (NVSPL) pranešė, kad koronavirusinė infekcija patvirtinta asmeniui, grįžusiam iš Norvegijos bei kitiems 5 asmenims, kurie tyrimus atliko Vilniaus mobiliuosiuose punktuose. Apie šiuos atvejus informacija šiuo metu tikslinama.

Netrukus su asmenimis, kurių ėminiai paimti mobiliuosiuose punktuose, bus susisiekta, jie gaus instrukciją, kaip elgtis bei kokiu būdu jie bus pristatomi į gydymo įstaigą.

Visais atvejais vyksta arba bus pradėti epidemiologiniai tyrimai.

SAM ragina žmones vadovautis medikų ir institucijų nurodymais, tai yra, maksimaliai vengti žmonių susibūrimų, esant galimybei dirbti iš namų, bendraujant gyvai išlaikyti atstumą vienas nuo kito, skirti ypatingą dėmesį rankų, paviršių higienai bei kita. Pajutus ligos simptomus kreiptis medikų pagalbos telefonu, nevykti patiems į gydymo įstaigas.

 

Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: