Pexels.com archyvo nuotr.

Utenos rajono Vyžuonų miestelio klebonas Sigitas Sudentas pažinčių svetainėse siuntė savo intymias nuotraukas ir siekė artimų santykių su jaunuoliu, skelbia naujienų portalas delfi.lt.

Publikacijoje nurodoma, kad į delfi.lt kreipėsi jaunuolis, kuriam dvasininkas siuntė nederamas nuotraukas. Jis nurodė, kad dėl S. Sudento elgesio kreipėsi ir į Panevėžio vyskupiją, tačiau, pasak vaikino, šioji nereagavo.

Anksčiau į skandalą dėl įsigyto prabangaus „Tesla“ automobilio įsivėlęs klebonas nebuvo linkęs komentuoti situacijos, tačiau pripažino turįs asmeninių intymių nuotraukų archyvą.

„Buvo kelios nuotraukos ir jos gražios“, – delfi.lt sakė dvasininkas.

Visgi, jis neigė siuntęs šias fotografijas kitiems jauniems vyrams. S. Sudento teigimu, į jo telefoną buvo įsilaužta, tad, veikiausiai, taip nuotraukos ir pasklido.

Apie klebono elgesį informuota Panevėžio vyskupija nurodė, kad su S. Sudentas buvo įspėtas asmeniškai.

„Jis buvo įspėtas, žinoma, buvo kalba“, – sakė Panevėžio vyskupas Linas Vodopjanovas.

„Aišku, kai gauni tokią žinią, kai yra nederamas elgesys, nei bandai pateisinti, bet yra kalbama ir kalbama, kad žmogus suprastų savo elgesį. Juk ir Bažnyčia ragina nusidėjėlį keltis ir taisytis“, – teigė jis, neturėdamas paaiškinimo, kodėl kunigas S. Sudentas fotografavosi nuogas.

Visgi, vyskupas patikino, kad po pokalbio su S. Sudentu jam neteko girdėti apie panašius skundus dėl klebono elgesio.

ELTA (ELTA)

Rekomenduojame

Naujienų agentūros ELTA informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "NAUJIENŲ AGENTŪRA ELTA" sutikimo draudžiama.
 
Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: