© Azealia Banks nuotr.

Vos 24 metų sulaukusio merginos muzikos klausosi milijonai. Išgarsėjusi savo pačios kurtomis dainomis, kurias ji publikuodavo internete, Azealia dabar dirba su garsiausiais muzikos prodiuseriais, o šiemet debiutuos ir kine.

Atlikėja gimė ir užaugo Niujorke, JAV. Praradusi tėtį būdama vos poros metų, Azealia užaugo su mama ir seserimis Harlemo rajone. Vaikystė būsimai žvaigždei nebuvo linksma – vyro mirtis stipriai paveikė jos mamą, kuri pradėjo smurtauti prieš savo dukras – merginos buvo mušamos net beisbolo lazda. 14 metų Azealia paliko namus, pradėjo gyventi kartu su vyresnėle seserimi ir susidomėjo teatru, šokiu bei muzika.

Pirmuosius žingsnius muzikinės karjeros link Banks žengė miuziklo scenoje. Vėliau sekė pasirodymai su Nacionaliniu šokių institutu. Kai merginai buvo 16, ji nusprendė atsisakyti karjeros vaidyboje dėl didžiulės konkurencijos – vietoje to ji pasirinko muziką, dėl kurios netgi metė mokyklą.

2008-aisiais internetas pirmą kartą išgirdo Miss Bank$. Po šiuo pseudonimu išleistas debiutinis įrašas „Gimme a Chance“ sulaukė dėmesio iš „XL Recordings“ įrašų kompanijos, su kuria pasirašiusi sutartį Banks pradėjo dirbti Londone. Deja, bet dėl nesutapusių idėjų atlikėjai teko palikti kompaniją ir grįžti į Niujorką, kur teko dirbti džiazo ir striptizo klubuose atributikos pardavėja. Naujus kūrinius gerbėjai išgirsdavo tik YouTube portale – čia Banks keldavo savo demo dainas, tokias kaip „L8R“, kuri vėliau tapo hitu.

Po nemokamo singlo „212“ išleidimo 2011-aisiais atlikėjai nusišypsojo sėkmė – daina sulaukė didžiulio susidomėjimo ir sėkmės Europos topuose. Tais pačiais metais Banks pradėjo dirbti prie debiutinio albumo kartu su prodiuseriu Paul Epworth, dirbusiu su tokiais muzikantais kaip Adele, Coldplay, Paul McCartney.

Po trijų metų darbo pasirodė teigiamai kritikų bei fanų sutiktas albumas „Broke with Expensive Taste“, kuriame taip pat įtraukta ir „212“, kuri šiuo metu YouTube portale peržiūrėta daugiau, nei 100 mln. kartų.

Albume Azealia šokinėja tarp šiuo metu gerokai įgrįsusių trap ritmų, šokių muzikos, tačiau su daina „Nude Beach A Go-Go“ grįžta ir prie miuziklo šaknų. Nepaisant gerų kritikų įvertinimų, albumas nesusilaukė išskirtinių pardavimų – JAV parduota vos 30 000 kopijų, o perklausų skaičius stebina tik įsijungus jau minėtąją su Lazy Jay įrašytą „212“.

Be muzikinės veiklos Banks yra aktyvi kovotoja už afro-amerikiečių teises. 2014-aisiais ji paskelbė, kad afro-amerikiečiams turėtų būti sumokėta daugiau, nei 100 trilijonų dolerių (apie 91 trilijonas eurų) kompensacija už jų protėvių vergystę. Kaip precedentą atlikėja pateikė JAV mokėtas reparacijas Amerikos indėnams bei Vokietijos mokėtas išmokas žydams. Anot jos, pinigai galėtų būti panaudoti geresniam juodaodžių švietimui.

Ne ką mažiau, nei muzika, Azealia garsėja savo išsišokimais socialiniuose tinkluose. Mergina dažnai pakliūna į ginčus su garsiais muzikantais, tokiais kaip Lady Gaga, Kanye West ir dešimtis kitų. Nepaisant to, nemažai kontroversijos atlikėja sulaukia ir dėl savo homofobiškų idėjų prasiveržimo. Twitter žinutėje, kuri buvo atsakymas į žurnalo Vice redaktoriaus kaltinimus neapykanta seksualinėms mažumoms ji rašė: „net jei aš esu homofobė.. Kas iš to? Aš vis tiek uždirbu daugiau pinigų, nei tu“.

Šiemet Banks laukia turiningi metai – be antrojo studijinio albumo „Slay-Z“ pasirodymo, mergina pasirodys ir legendinio reperio RZA režisuojamoje muzikinėje dramoje „Coco“.

Sužinok daugiau! Spausk čia ir tapk mūsų draugu „Facebook’e“

Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: