Donaldas Trumpas / JAV prezidentūros nuotr.

Teismo prisiekusieji nustatė, kad Trumpas yra atsakingas už seksualinę prievartą ir šmeižtą padarytą E. Jean Carroll ir jis turi atlyginti 5 milijonų dolerių žalą.

2023 metais gegužės mėnesį, civilinėje byloje federalinė šešių vyrų ir trijų moterų prisiekusiųjų komisija nustatė, kad 79 metų M. Carroll, buvusi žurnalų rašytoja, pakankamai įrodė, kad D. Trumpas ją seksualiai išnaudojo, prieš beveik 30 metų Bergdorfo Goodmano departamento rūbinėje, parduotuvė Manhetene. Tačiau prisiekusieji nenustatė, kad jis ją išprievartavo, kaip ji tvirtino.

Prisiekusiųjų komisija, taip pat nustatė, kad prezidento posto bandantis atgauti D. Trumpas apšmeižė ponią Carroll spalį, kai savo socialinėje platformoje „Truth Social“ paskelbė pareiškimą, kuriame jos atvejį pavadino „visiška apgaule” ir „apgaulė ir melas“. Jo advokatas sakė, kad ketina pateikti apeliaciją.

Prisiekusieji jai priteisė 5 milijonus dolerių žalos už padarytą nusikaltimą ir šmeižtą.

„Padaviau šį ieškinį Donaldui Trumpui, kad išsivalyčiau savo vardą ir susigrąžinčiau savo gyvenimą. Šiandien pasaulis pagaliau žino tiesą“, – sako Carrollo.

Atskirame pareiškime jos advokatė Roberta Kaplan sakė: „Niekas nėra aukščiau įstatymų, net buvęs JAV prezidentas. Esame tokie sužavėti, kad prisiekusieji sutiko“.

D. Trumpo advokatai nepakvietė jokių liudininkų, o jis niekada nepasirodė teismo procese, kad išgirstų pernai jį į teismą padavusią E. Jean Carroll parodymus apie išpuolį, pasak jos, amžiams nutraukusią jos romantišką gyvenimą.

D. Trumpo advokatai nepakvietė jokių liudininkų, o pats Donaldas kuris nei liudijo teisme, nei niekada nepasirodė teisme, paskelbė nuosprendį savo socialinės žiniasklaidos svetainėje „Truth Social“ –  „Aš visiškai neįsivaizduoju, kas yra ši moteris“, – rašė 76 metų Trumpas. “Šis nuosprendis yra gėdingas”.

Jo advokatas Josephas Tacopina sakė CNBC: „Jos tvirtinimas buvo, kad ji buvo išprievartauta, o prisiekusiųjų teismas tai atmetė. Švelniai tariant, glumina.”

Trumpo kampanijos atstovas spaudai sakė pareiškime: „Nesuklyskite, visa ši netikra byla yra politinis siekis, nukreiptas į prezidentą Trumpą, nes dabar jis yra didžiulis kandidatas, kad vėl būtų išrinktas Jungtinių Valstijų prezidentu“. „Ši byla bus apskųsta, ir mes galiausiai laimėsime“, – sakoma pareiškime.

Šis nuosprendis yra pirmas kartas, kai buvęs prezidentas buvo pripažintas civiline atsakomybe už netinkamą seksualinį elgesį.

 

 

 

 

Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: