Marvel nuotr.

Filmo “Keršytojai. Pabaiga” režisieriai, Džo ir Entonis Russo, atskleidė, kad vienas iš Marvel serijos veikėjų yra homoseksualus. Tai nei kiek nenustebino LGBT bendruomenės narių, kurie ilgus metus reikalavo homoseksualaus veikėjo reprezentacijos „Marvel“ kompanijos kuriamuose filmuose.

Interviu metu „SiriusXM“ radijo stotyje, laidos vedėjas paklausė brolių, ar tai buvo pirmoji „Marvel“ filmų dalis, kurioje kompanija atvirai prisipažino apie vieno iš veikėjų lytinę orientaciją. Džo atsakė, kad: „ Ir anksčiau sklandydavo gandai, kad vienas ar kitas veikėjas yra homoseksualus. Šįkart nusprendėme to neslėpti. Žinau, kad „Marvel“ kompanija kuria dar vieną filmą, kurio pagrindinis veikėjas taip pat yra homoseksualus. Manau, kad Kevinas Feigis („Marvel“ vadovas) netrukus apie tai praneš viešai.“

2018 m. Feigis leptelėjo, kad „mūsų filmuose jau dabar yra ir ateityje bus homoseksualių veikėjų.“ Ši frazė staigiai apskriejo naujienų portalus, todėl kai broliai Russo paskelbė apie homoseksualų veikėją paskutiniojoje serijos dalyje, „Marvel“ fanai iš LGBT bendruomenių tik numojo ranka.

Disnėjaus“ kompanija jau ne kartą buvo apkaltinta, kad dauguma veikėjų ekranizuojami kaip heteroseksualai, nors komiksuose jie yra visai kitos seksualinės orientacijos. Norėdami išvengti panašių kaltinimų, „Marvel“ nusprendė filmuose vaizduoti ir netradicinės orientacijos veikėjus.

Anot Muhlenbergo koledžo profesorės, Frančeskos Kopos: „Superherojai mums leidžia pažiūrėti į save kitu kampu. Manau, kad „Marvel“ herojuose atsispindi šių laikų kova už lyčių lygybę ir teisę į homoseksualumą.“

Marvel gay

Dauguma „Marvel“ filmų serijos gerbėjų galvoja, kad tam tikros detalės apie veikėjų homoseksualumą buvo „užkoduotos“ ir anksčiau, tačiau ekrane jos nebuvo perteiktos. Anot jų, taip nutiko su Kapitonės Marvel, Lokio, Žiemos Kario ir Valkirijos veikėjais, dėl kurių Disnėjaus kompanija ir buvo sulaukusi skundų.

Homoseksualumą vaizduojančios scenos buvo iškirptos ir iš tokių filmų kaip „Juodoji Pantera“ ir „Toras. Pasaulių pabaiga“, siekiant užmaskuoti tikrąją pagrindinių veikėjų seksualinę orientaciją.

Taip pat skaitykite: MARVEL pristatė „Keršytojai. Pabaiga”, kas toliau?

Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: