#ProudBoys Twitter: @CAFinUS nuotr.

„Proud Boys“ arba kitaip –„Išdidūs berniukai“ yra kraštutinių dešiniųjų organizacija, skatinanti ir vykdanti politinį smurtą. Organizacija, įkurta 2016 m. , FTB klasifikuojama kaip „ekstremistinė grupė“, kurią sudaro tik vyrai. JAV neofašistinę grupę „Proud Boys“ sukūrė Kanados ir Didžiosios Britanijos kraštutinių dešiniųjų pažiūrių aktyvistas Gavinas McInnesas. Ši grupė įsikūrusi Amerikoje, daugiausia JAV vakaruose, tačiau veikia kai kuriose kitose šalyse, ypač Kanadoje ir Australijoje. Grupę galima atpažinti pagal jų aprangą, kadangi dėvi juodus su geltonomis juostelėmis Fredo Perry polo marškinėlius, kurie pažymėti geltonojo lauro vainiko logotipu, raudonas kepures. Sportinių drabužių gamintojas neseniai atsisakė bendradarbiauti, motyvuodamas tuo, kad jis daugiau nenori būti susijęs su šia grupe.

JAV tyrimų ir propagavimo organizacija „Southern Poverty Law Center“ (SPLC) „Proud Boys“ įvardija kaip neapykantos grupę, kuri aktyviai dalyvauja viešuose mitinguose ir protestuose, o keli nariai buvo nuteisti už smurtinius nusikaltimus.

„Proud Boys“ atsidūrė dėmesio centre per pirmuosius šių metų kandidatų į JAV prezidentus D. Trumpo ir J. Bideno debatus, kurie įvyko rugsėjo 29 d., Klivlande. Debatų moderatorius Chrisas Wallace’as paragino prezidentą D. Trumpą aiškiai pasmerkti baltųjų viršenybės šalininkus. Užuot tai padaręs, D.Trumpas atsakė: „Proud Boys“ – atsitrauk ir budėk“. Grupuotė į šį pasisakymą sureagavo labai greitai ir teigiamai. Vienoje žinomoje jų socialinių tinklų paskyroje atsirado emblema „Atsitrauk ir budėk“. „Proud Boys“ neslėpė džiaugsmo dėl šių D.Trumpo pasakytų žodžių: „Atsitraukiame ir budime, pone“, – parašė grupuotė vienoje iš savo žinučių socialiniame tinkle.

D. Trumpo pasisakymai paskatino įvykti tam tikrai tendencijai. Po šių debatų homoseksualūs „Twitter“ vartotojai dalijosi savo, savo sutuoktinių ir kitų gėjų vaizdais su tikslu pakeisti „Proud Boys“ prasmę bei „nuskandinti“ šios grupuotės įrašus ir įvairų turinį. Keletas garsenybių pridėjo savo balsą, įskaitant ir amerikiečių aktorių ir aktyvistą George’ą Takei, kuris ir pradėjo šią tendenciją savo pasisakymu „Twitter“ platformoje pasiūlydamas, kad homoseksualūs vyrai keltų savo kartu darytas nuotraukas su antra puse ir po nuotrauka pridėtų #ProudBoys grotažymę, kas sukeltų tikrą audrą internete. Tuo pačiu ir pats pasidalino savo nuotrauka su vyru Bradu, rašydamas: „Mes su Bradu esame #ProudBoys, teisėtai susituokę jau 12 metų. Mūsų bendruomenė ir sąjungininkai atsakė į neapykantą meile, o kas gali būti geriau“.

Po šio pasisakymo ši tendencija pradėjo plisti, kaip tikras internetinis virusas, internete sparčiai pradėjo daugėti tokių nuotraukų su šiuo hashtagu, prisidėjo taip pat ir Bobby Berkas, „Netflix“ serialo „Queer Eye“ vedėjas, jis savo „Twitter“ paskyroje parašė: „Pažvelk į šias mielas lil #ProudBoys“ ir pridėjo nuotrauką su savo vyru.

Kanados ginkluotosios pajėgos taip pat pasidalijo dviejų besibučiuojnčių vyrų nuotrauka, kuria buvo pasidalinta daugiau nei 27 000 kartų.

„Proud Boys“ oficialiai nedalyvauja „Twitter“, nes socialinės žiniasklaidos svetainė juos uždraudė dar 2018 m., todėl jų nebuvimas „Twitter“ tinkle – leido gėjų aktyvistams perimti #ProudBoys kontrolę.

„ProudBoys“ visos šios tendencijos nepriemė labai maloniai, nors ir stengėsi to neparodyti. Neapykantos „Proud Boys“ lyderis Enrique’as Tarrio teigė, kad judėjimas jam pasirodė „isteriškas“. Jis CNN sakė: „Tai nėra kažkas, kas įžeidžia mus. Mums nerūpi, su kuo žmonės miega. Žmonės mano, kad tai mus vargins. Taip nėra“.

Taip pat skaitykite: Donaldą Trampą užsiutino komikas Bilas Maheris surengęs tariamą jo laidotuvių ceremoniją [VIDEO]

Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: