„OLDUSKA“ archyvo nuotr.

Laikraščių, žurnalų puslapiuose, televizijos ekrane mes įpratę matyti jaunus podiumu žingsniuojančius modelius. Būti jaunu modelių pasaulyje yra didelė sėkmė. Jeigu pažvelgsime į praeitį arba bent šiek tiek atidžiau panagrinėsime madų pasaulio puslapius, išvysime, kad kelios žilos sruogos ar atsiradę raukšlės ant veido nereiškia, kad nepasieksite didelės sėkmės. Vyresnio amžiaus modeliai ne kartą pasauliui įrodė, kad jie taip pat gali atrodyti stilingai. Rusijoje esanti modelių agentūra „OLDUSKA“ užsiima būtent tuo, kad dirba tik su senąja karta. Jų modelių tarpe nėra jaunesnių žmonių kaip keturiasdešimt penkerių metų.

Fotografas Igoris Gavaras yra agentūros „OLDUSKA“ įkūrėjas. Per praeitus metus jis surinko grupelę vyrų ir moterų, jauniausiam modeliui keturiasdešimt penki metai, o vyriausiam jau aštuoniasdešimt. Kiekvienas iš jų turi unikalią senyvo amžiaus išvaizdą ir savitą požiūrį į fotografiją.

OLDUSKA yra originali modelių agentūra. Įkūrėjas niekada nesistengė įkurti modelių agentūros, viskas vyko iš pomėgio, didelės aistros mados pasauliui. Įdomu tai, kad pats Gavaras siekė fotografuoti senyvo amžiaus žmonių gatvės stilių. Jis sakė, kad netyčia susipažino su keletu vyresnių žmonių ir norėjo atlikti atskirą projektą, o modelių agentūra tapo tokio pobūdžio projektu.

Ši modelių agentūra laužo stereotipus ir rodo pasauliui, kad ne tik jauni žmonės gali žingsniuoti podiumu ar pozuoti prieš objektyvą. Fotografas sako, kad dažnai vyresnio amžiaus žmonės ateina ir guodžiasi, kad jie jau per seni, netinka modelių darbui, tačiau yra visai kitaip.

Šiandien ši agentūra išaugo ir veikia keturiuose Rusijos miestuose: Maskvoje, Sankt Peterburge, Čeliabinske ir Omske. Modeliai sulaukia iš įvairių, pasaulyje pripažinimą turinčių prekės ženklų, mados žurnalų. Kai kuriems jau teko pozuoti žurnalams „Glamour“, „InStyle“, „Numero“.

A post shared by O L D U S H K A (@oldushkamodels) on

Taip pat skaitykite: „Instagram’e“ sparčiai populiarėja vyrai, kuriems amžius – tik skaičius [FOTO]

Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: