© marksturkenboom.com archyvo nuotr.

Daugelis pamanytų, kad mirtis ir seksualumas yra nesuderinami dalykai, tačiau olandų dizaineris Markas Sturkenboomas galvoja kitaip. Jo projektas „21 gramas” nustebins ir visko mačiusius.

Markas sukūrė stiklinį tuščiavidurį dildo (dirbtinę varpą), kuriame telpa 21 gramas kremuotų Jūsų mylimojo palaikų, t.y. pelenų. Pasak Marko, šis dildo leidžia klajoti romantiškų prisiminimų labirintais ir dar kartą patirti intymumą su savo mylimuoju, kurio nebėra tarp gyvųjų. Tai gali taip pat palengvinti gedėjimo laikotarpį, žinant, kad Jūsų mylimojo pelenai saugiai paslėpti dėžutėje užrakinamoje raktu. Aistra juk niekada nemiršta, ar ne? Su savimi turėsite ne tik mylimojo pelenus, bet ir, jei tikėsime tuo, sielą.

Dėžutėje kartu su dirbtine stikline varpa galima rasti ir daugiau daiktų, „padėsiančių sukurti atitinkamą nuotaiką“– kvepalų purškiklis ir dėklas vestuviniam žiedui. Dėžutė užsirakina raktu, kurį galima nešioti kaip pakabuką ant kaklo, prie jos taip pat galima prijungti iPhone telefoną muzikos klausymuisi. Muzikos, kuri primena Jūsų mylimąjį.

Kaip kilo idėja, kad siela sveria 21 gramą? 1901-ais metais amerikiečių gydytojas Duncanas MacDougallas nustatė, kad siela galėtų sverti 21 gramą, sverdamas senolius prieš ir po mirties. Įdomi mintis. Ar šis projektas skirtas tik beviltiškiems romantikams? Ar galime savo mylimuosius laikyti „arčiau“ nei įprasta visuomenėje?

Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: