BBC laidos "Top Gear" kadras

“Top Gear” – laida apie prabangias ir greitas mašinas, kuri pradėta rodyti dar 2002 metais. Vien informacijos pateikimo ir bandymų su greitais automobiliais neužtenka, kad tokio tipo televizijos šou ilgam prikaustytų žiūrovą prie ekranų, todėl į laidą pakviesti energingi ir žodžio kišenėje neieškantys vedėjai Džeremis Klarksonas, Ričardas Hamondas ir Džeimsas May.

Vis dėlto ir turint tokius charizmatiškus vedėjus, reikėjo daugiau pramoginio pobūdžio elementų, norint pasiekti didelius reitingus ir išvengti monotonijos. Bėgant laikui laidoje atsirado rubrikos “Top Gear Races”, kurios metu į laidą yra kviečiami visuomenei žinomi žmonės, aktoriai, dainininkai, laidų vedėjai ir kiti gerai pažįstami žmonės, kurie specialioje trasoje stengiasi apvažiuoti kuo greitesnį ratą ir jų laikas registruojamas “Top Gear Races” rezultatų lentoje, taip sukuriama galimybė kiekvieną laidą pasikviesti vis kitą žvaigždę, kuris nors ir važiuoja vienas, visgi varžosi su kitais, buvusiais ir būsimais laidos svečiais. Kita lengvai prigijusi rubrika – “Top Gear Challenges”, kurioje dalyvauja patys laidos vedėjai, kuriems yra metami įvairūs iššūkiai.

Vienas iš tokių iššūkių laidoje skamba taip  – “Turite būti nenušauti ir nesulaikyti kai važiuosite per Alabamos valstiją, tačiau gausite papildomų taškų, jei per jus bus nušautas ar sulaikytas kitas laidos vedėjas”. Kiekvienas laidos vedėjas gauna mašiną su kuria reikės važiuoti per Alabamos valstiją, tiesa, kiekvienas laidos vedėjas savo kolegai ant mašinos galės pripaišyti ar prirašyti tam tikrų provokuojančių užrašų. Alabamos valstija garsėja labai konservatyviomis pažiūromis, yra labai religingi- smarkiai dominuoja krikščionybė, Alabamos žmonės garsėja nusistatymu prieš mažumas, homofobija. Laidos vedėjai pasiskirstė, kas gražins kieno mašiną. Džeimsas bandys paversti kuo labiau provokuojančia Ričardo mašiną, Ričardas – Džeremio, o Džeremis – Džeimso.

BBC laidos “Top Gear” kadras

Džeremio žodžiais – “Alabamos žmonėms svarbiausi dalykai yra: 1) Džordžas Bušas 2) Dievas 3) Šalis, ypač vakarinė jos dalis”. Džeimsui teko mašina ant kurios šono didelėmis raidėmis buvo užrašyta- “Hilarė Klinton į prezidentus”, kaip jis pats pakomentavo, Hilarė yra viena iš aršiausių demokratų partijos atstovų, kuri skambiai pasisakė ir pasisako tiek prieš Džordžą Bušą, tiek prieš respublikonus ir jų pasaulėžiūrą apskritai, ji Alabamoje kaip “Antikristas”, kitas užrašas ant automabilio galo- “Naskaras užknisa”, tai labai didelis įžeidimas, nes “Nascar” yra labai populiarus Alabamoje, daug profesionalių sportininkų dalyvavusių ir dalyvaujančių “Nascar” yra kilę būtent iš šios valstijos,o ant priekio užrašyta- “Aš biseksualus”. Džeremiui atrodo pasisekė, jo mašina mažiausiai provokuojanti, tiesa turinti vieną skambų užrašą- “Valstijos ir vakarinė jos dalys yra šiukšlės”, tai provokuojantis užrašas, tačiau kaip laidos vedėjai nusprendė, didžiausia galimybė būti nušautam turi Ričardas, ant kurio balto pikapo, rožinėmis raidėmis užrašyta- “Vyrų meilė valdo, aišku?”, kaip jau minėta, vakarų valstijos, tarp kurių yra ir Alabama garsėja homofobiškomis pažiūromis, judėjimais prieš mažumas, vieno jų šūkis “God hates fags” arba “Dievas nekenčia pederastų”, būtent su tokių pažiūrų žmonėmis ir teks susidurti Ričardui ir kitiems “Top Gear” vedėjams, bei filmavimo grupei.

Nieko gero nežadantis buvo, net pats įvažiavimas į Alabamos valstiją. Pačiame Alabamos valstijos sieną žyminčiame ženkle matėsi kulkų padarytos skylės- tai tikrai nėra geras ženklas, šios valstijos žmones pasiryžusiems provokuoti laidos vedėjams. Su pirmaisiais sunkumais jie susidūrė dar greitkelyje, kur neliko nepastebėti, kameromis užfiksuoti nepatenkintų kitų vairuotojų veidai, tarp kurių ne tik jauni vyrai, tačiau ir pensijinio amžiaus sulaukusi moteris. Tiesa savo nepasitenkinimą jie rodė tik signalizuodami laidos vedėjams, tačiau nei vienas nesiryžo stabdyti eismo ir perkelti savo nepasitenkinimo į kitą lygmenį. Tikrasis išbandymas buvo, kai vairuotojams teko sustoti mažame miestelyje įsipilti degalų. Tik išlipusius iš mašinų vairuotojus pasitiko nepatenkinti klientų žvilgsniai, o viskas persikėlė į ypač pavojingą lygmenį, kai su jais pasikalbėti atėjo pagyvenusi degalinės savininkė, kuri pradėjo pokalbį: ” Ar jūs visi gėjai ieškote nemalonumų ir norite būti sumušti provincijos miesteliuose?”, laidos vedėjai bandė paaiškinti, kad jie nėra gėjai ir tik atlieka socialinį eksperimentą, tačiau moteris dar kartą pabrėžė užrašus ant mašinų ir pasakė: “Spėkite ką, jūs mažame miestelyje, tuojau iškviesiu vaikinus”. Ričardas, Džeremis ir Džeimsas nusprendė sprukti, tačiau sugedo Džeimso mašina, kol vyrai stengėsi ją pataisyti privažiavo 2 pikapai pilni jaunų vyrų, pradėjo agresyviai judėti prie filmavimo komandos, Džeimsas įšoko į Džeremio mašiną, palikęs sąvają ir spruko, tuo pačiu pavyzdžiu pasekė ir filmavimo grupė. Kaip paaiškėjo vėliau, laidoje žiūrovai nepamatė, kad agresyvūs Alabamos gyventojai, “Top Gear” komandą vijosi dar pilnas 2 valandas, laimei viskas baigėsi be pralieto kraujo.

Taip pat skaitykite: Su meile technikai – retro automobilių aistruoliai Kaune [FOTO]

Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: