Tom Hardy Venomo vaidmenyje.

Rubeno Flečerio (ang. Ruben Fleischer) režisuotas filmas apie Venomą, komiksuose žinomą kaip didžiausią Žmogaus voro priešą, spalio 5-tą dieną pagaliau pasiekė kino ekranus. Dar 2007-tais metais, išėjus trečiam Samo Raimio (ang. Sam Raimi) režisuotam Žmogaus Voro filmui, buvo pradėta galvoti apie jo mirtino priešo istorijos ekranizaciją. Tačiau dėl įvairių priežasčių kūrybinis procesas prasidėjo tik po dešimties metų. Vis dėlto, kad ir kiek betruko, šiandien mes galime pagaliau džiaugtis Venomo solo filmu.

Originaliai Marvel komiksuose visiems gerai žinomas blogiukas yra glaustai susijęs su Žmogaus Voro personažu, bet šiame filme nėra nei žodžiu užsimenama apie „voriuką“. Daugelis gerbėjų galvojo, kad statyti ekranizaciją vien apie Venomą, yra rizikinga dėl jų glaudaus ryšio komiksuose, todėl ne paslaptis, kad dar neišėjęs filmas susilaukė labai prieštaringų nuomonių. Tačiau tai filmui nepakenkė ir per pirmąjį savaitgalį vien Jungtinėse Amerikos Valstijose filmas susižėrė 80 mln. JAV dolerių, o pasauliniu mastu – daugiau nei 217 mln. dolerių. Tai gana neblogas rezultatas žinant tai, kad filmo pastatymui buvo skirta apie 100 mln. JAV dolerių.

Taigi, kas yra Venomas? Tai didelis, juodas, glitus padaras su didelėmis akimis ir daug aštrių dantų. Žemėje jis gali išgyventi tik susijungdamas su kitu gyvu organizmu, geriausia žmogumi. Venomo egzistencija yra lyg parazito (tiesa, jam labai nepatinka tas epitetas), nes jis įsiskverbia į kiekvieną savo šeimininko kūno ląstelę.

Venom-Movie-Poster

Edis Brokas (akt. Tom Hardy) – žurnalistas, kuris per kvailus ir neapgalvotus sprendimus praranda viską, kas jo gyvenime brangiausia. Vedamas noro ištaisyti savo gyvenimą, jis atsiduria milijardieriaus mokslininko Karltono Dreiko (akt. Riz Ahmed), kuris yra kaip iš akies luptas Elono Musko antrininkas, laboratorijoje, kur įvyksta incidentas ir Venomas apsigyvena Edžio kūne. Ir laikui bėgant tarp jų išsivysto net gi savotiška draugystė, paremta prastu humoru ir patarimais meilės srityje.

Venom still

Sužinoję, kad filmo amžiaus cenzas yra N-13, o ne itin sėkmingiems „Deadpool’ui“ ar „Loganui“ suteikto N-16, gerbėjai šiek tiek sunerimo, nes dalis jų tikėjosi jog filmas bus gerokai tamsesnis, baisesnis ir dėl to neprieinamas vaikams. Visgi, režisierius Rubenas Flečeris žino, kad Venomas yra padaras, sutvertas žudyti, nukąsti galvas, ar nutraukti galūnes, dėl ko žmonės greičiausiai ir tikėjosi kruvino ar siaubą keliančio filmo, visgi gavosi visai neblogai, nėra jokios būtinybės rodyti visa tai itin stambiu planu.

Venom

Venomo ekranizaciją pavyko pateikti taip, kad juo galėtų mėgautis įvairaus amtžiaus žmonės. Klausimas ar puikus filmo humoras nesibaigiančios mėsmalės ir taškymosi kraujais fone paliktų tokį pozityvų įspūdį, koks yra dabar? Panašiai, kaip, kad seriale „Sostų karai“ yra daugybė scenų, kurios tiktų PornTube kanalui, tačiau tai nepadaro „Žiedų valdovo“ prastesnio net jei jame tokių scenų nėra, bet pastatytas jis tiesiog klasiškai. Tenka pritarti režisieriaus įsitikinimui, jog ne tik suaugusieji, bet ir vaikai turi sužinoti apie šį žadą atimantį personažą. Suprantama, kad dalis auditorijos atbukinti nesibaigiančių kruvinų siaubo filmų skerdynių virtinės ir nori dar vieno, papildomo žingsnio už ribos, bet ne visi tokie, ne visiems to reikia.

Filmui pasirodžius kino teatruose, publikos nuomonė išliko tokia pat mišri, kaip ir prieš tai. Vieni žmonės gyrė, kiti – peikė. Nemažai mačiusiųjų ekranizaciją bamba, jog siužetas buvo ganėtinai nuobodus, tačiau gera Tomo Hardžio vaidyba viską išgelbėjo. Kritikai, deja, nebuvo tokie geraširdiški aktorių atžvilgiu. Vieni jų teigė, kad tai vienas blogiausių Tomo filmų, kiti – jog meilės siužetas tarp Edžio Broko ir jo sužadėtinės Anne (akt. Michelle Williams) buvo bejausmis ir neįtikinamas, o tretiems – buvo svarbiau draugystė tarp Venomo ir Edžio. Pastaroji taip pat buvo iškritikuota, ypač dėl prastų juokelių, kuriuos dauguma paprastų žiūrovų palaikė pakankamai gerais ir įsimintinais. Na, bet visiems neįtiksi. Todėl belieka vienintelis kelias – pažiūrėti filmą ir susidaryti patiems savo nuomonę.

Taip pat skaitykite: TOP 20 geriausių visų laikų komiksų ekranizacijų

Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: