Vladimiras Putinas ir Filipas Kirkorovas © Wikimedia Commons archyvo nuotr.

Vilniaus apygardos administracinis teismas priėmė nagrinėti Rusijos dainininko Filipo Kirkorovo skundą dėl draudimo jam atvykti į Lietuvą. 

Filipui Kirkorovui buvo penkeriems metams uždrausta atvykti į Lietuvą. Migracijos departamentas Užsienio reikalų ministerijos prašymu įtraukė šį Rusijos atlikėją minėtam laikotarpiui į nepageidaujamų asmenų sąrašą Lietuvoje. Draudimas atlikėjui atvykti į Lietuvą įsigaliojo nuo sausio 19 dienos.

Filipo Kirkorovo koncertų Lietuvoje organizatorius UAB „Bravo events“, reaguodamas į viešojoje erdvėje paskelbtą Migracijos departamento sprendimą, kad šis atlikėjas penkerius metus Lietuvoje nepageidaujamas, buvo sustabdęs bilietų į jo šou platinimą.

Atlikėjas tuo metu pareiškė, kad draudimas Lietuvai „labai brangiai kainuos“.

„Uždraudė ir uždraudė – čia jų problemos, greitai jiems prasidės problemos, jie dar net patys nežino kokios. Mano advokatas nusiteikęs labai rimtai. Tai Lietuvai, kaip ES valstybei kainuos labai brangiai, nes nutiko absoliutus mano žmogaus teisių pažeidimas“ – siuto Kirkorovas.

Pasak vidaus reikalų ministrės Agnės Bilotaitės „Viešai Krymo okupaciją pateisinantys atlikėjai neturėtų būti toleruojami nei vienoje demokratiškoje valstybėje. Turime vienareikšmišką poziciją tokių veikėjų klausimu, todėl abejonių dėl F. Kirkorovo įtraukimo į nepageidaujamų Lietuvoje žmonių sąrašą nekilo.“

Užsienio reikalų ministras Gabrielius Landsbergis metų pradžioje paprašė Rusijos ir Bulgarijos pilietį F. Kirkorovą įtraukti į juodąjį sąrašą rusiškų melodijų atlikėjas savo daugkartiniais apsilankymais neteisėtai aneksuotame Krymo pusiasalyje „sąmoningai neigė Ukrainos teritorinį integralumą ir suverenitetą bei tokiu būdu netiesiogiai pateisino agresyvius Rusijos Federacijos veiksmus“. Pasak ministro, F. Kirkorovo dalyvavimas koncertuose Kryme „iš esmės kenkia Lietuvos nacionaliniam saugumui“.

Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: