Organizatorių archyvo nuotr.

Tiek pasaulyje, tiek ir Lietuvoje vidaus baldams atsiranda naujų poreikių, dėl šios priežasties kuriamos naujos jų formos, gobelenai, ieškoma šiuolaikiškų sprendimų, kurie namus paverstų patogesniais ir jaukesniais. Tiesa, fotelis iki šiol yra vienas populiariausių baldų, idealiai tinkantis klasikiniams, moderniems ar net futuristiniams interjerams. Amerikietiškų baldų parduotuvės Kaune „Adorno“ siūlomi prabangūs foteliai – patys įvairiausi, tačiau specialistai skuba pridurti, kad svarbiausia rinktis nebūtinai patį populiariausią modelį, bet gerai apgalvoti, kokia bus šio baldo funkcija jūsų namų interjere.

Išsiaiškinkite savo poreikius

Dažnai pirkėjai atvyksta į baldų salonus, norėdami įsigyti fotelį, tačiau tiksliai nežino, kokia bus jo paskirtis. Neapsisprendę, kokio stiliaus, formos ar kainos fotelio jiems reikia, bet parsivežę fotelį į namus, pirkėjai dažnai suabejoja savo sprendimu. Todėl prieš pirkdami apsvarstykite, kokie baldai (Kaunas, Vilnius ir kiti miestai tikrai gali pasiūlyti didelį jų asortimentą) turi dominuoti jūsų kambaryje, o kurie – tik papildyti interjerą.

Fotelis vis dar įsivaizduojamas kaip neatsiejama baldų komplekto dalis, tačiau naujausios interjero tendencijos rodo, kad jį erdvėje galima statyti ir vieną, pavyzdžiui, šalia nedidelio staliuko – tokiu atveju šis baldas taps akcentu. Didesniame kambaryje fotelius galima komplektuoti ir su sofa, sukuriant atskirą poilsio ir laisvalaikio zoną, kurioje smagiai laiką galėsite leisti su šeima ar draugais.

Taip pat nepamirškite įvertinti, kiek kambario erdvės bus skiriama foteliui. Apsvarstykite jo modelį: su  porankiais šonuose, su kojų pakėlimo mechanizmu, itin minkšta ar vidutinio minkštumo sėdimąja dalimi.

Adorno-fotelis-minkstas

Galimi ir kiti pasirinkimo kriterijai, kurie palengvins paiešką:

  1. Kaip pastebi amerikietiškų baldų parduotuvės Kaune „Adorno“ atstovai, klasika ir jos formos buvo madingos visada, todėl ir šiandien išlieka ypatingai vertinamos. Taigi, svarstant apie fotelio universalumą, įvertinkite ir jo stilių – ar bėgant metams jis atrodys taip pat gražiai, derės prie besikeičiančių interjero tendencijų ir jūsų poreikių?
  1. Pasirinkimui didelės reikšmės turi ir erdvė. Nedideliuose butuose stambių formų foteliai praras savo žavesį, apsunkins interjerą, tačiau erdvioje svetainėje puikiai tiks. Teisingai įvertinus kambario ir fotelio dydžių santykį patalpoje galima sukurti netikėtą, stilingą efektą.
  1. Tai vienas svarbiausių aspektų renkantis fotelį. Nors baldo gobeleną galima ir atnaujinti, prieš perkant pasidomėkite, iš kokios medžiagos pasiūta sėdima dalis, atlošas, ar ją sunku prižiūrėti. Šiandien populiarūs – gobeleno ar dirbtinės odos baldai. Kaunas, Vilnius ar kiti šalies miestai dabar turi ne vieną baldų parduotuvę, kurioje galima gyvai apžiūrėti audinius. Tarp jų randamas platus žakardo, aksomo, veliūro bei kitų gobelenų asortimentas.
  1. Atrama nugarai. Kaip ir visi baldai taip ir fotelis turi būti patogus, todėl daug diskutuoti apie patogią ir gerą atramą nugarai neverta, juolab, kad tai turi įtakos ir sveikatai (netinkama atrama gali sukelti nugaros skausmus).
  1. Kokybė. Tai esminis baldo ilgaamžiškumo aspektas. Nors nedaug kainuojantis baldas tą akimirką gali atrodyti kaip labai patrauklus variantas, ilgainiui žmonės pavargsta nuo pigių ir nekokybiškų baldų bei atsigręžia į tvirtų medžiagų fotelius, sofas, spintas ar stalus.

Adorno-fotelis-klasika

Išbandykite baldų patogumą patys

Šiandien pirkti internetu yra gana paprasta ir labai patogu. Tai greitas būdas įsigyti reikalingus daiktus, kita vertus, baldus apžiūrėti verta ir realybėje.

Jeigu ieškote stilingo, prabangaus ir aukštos kokybės fotelio, iš pradžių apžvelkite kelių baldų salonų asortimentą internete, o vėliau aplankykite ir baldų parduotuves. Tai naudinga: nereikės vykti iš namų, galėsite rasti sau patinkančius fotelius ir juos atidžiai apžiūrėti ir įvertinti. Lyginkite patinkančius variantus tarpusavyje, o išsirinkę, juos apžiūrėkite ir realybėje. Taip galėsite patys išbandyti, ar fotelis yra patogus, ar gobeleno spalva atitinka jūsų lūkesčius ir t.t.

Žinoma, internetinėje parduotuvėje pirkti galima ir iš karto. Ypač, jeigu esate apsisprendę dėl savo pasirinkimo. Kartais nuvykus į baldų saloną abejojama, svarstoma, žmogui reikia daugiau laiko apmąstyti pirkinio funkcionalumą, dizainą. Tokiais atvejais skubėti tikrai nereikia. Geriau grįžę namo ramiai apie tai pagalvokite ir priimkite jums tinkantį sprendimą. Juk norint nusipirkti baldą nereikės vykti atgal į parduotuvę, tai galėsite padaryti tiesiog apsilankę įmonės internetinėje svetainėje.

Pasinaudokite šiais patarimais ir atraskite patogų ir jūsų namams tinkantį baldą. Papildykite savo interjerą prabangiu foteliu ir dar ilgus metus džiaukitės komfortu ir aukšta pirkinio kokybe.

Užsakymo Nr. KMC170011

Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: