© Vilmanto Ramono nuotr. / KaunoZinios.lt

Paskelbta, jog „Nextury Ventures“ kartu su „Synergy Finance“ pradeda steigti naują investicinį fondą. Jo dėka bet kuris žmogus galės investuoti net į tokius rinkos gigantus kaip „Google“ ar „Facebook“. Per penkerius metus naujas fondas planuoja pasiekti 1 milijardo eurų biudžetą.

Šiemet veiklą pradedantis „Nextury Technology Fund“ bus nukreiptas į stambiuosius investuotojus tiek iš Lietuvos, tiek ir iš užsienio. Kitąmet – jau 2019-aisiais – bus siekiama kuo labiau demokratizuoti investicinį procesą ir suteikti tas pačias galimybes kiekvienam norinčiam investuoti.

Tiesa, „Nextury Technology Fund“, skirtingai „Nextury Ventures“ yra skirtas ne startuoliams, o stambioms, jau įsitvirtinusioms kompanijoms. Investuojant į startuolį, grąžos neretai tenka laukti net ir kelerius metus. Tuo tarpu, pagalba naujojo fondo, investuotojai savo lėšas galės išsiimti vos per tris dienas.

Verslininkas Ilja Laurs, fondo investicinio komiteto pirmininkas, pats į fondą ryžosi investuoti septyniaženklę sumą savo asmeninių lėšų. Kitais investicinio fondo komiteto nariais tapo „Synergy Finance“ investicijų valdymo skyriaus vadovas Artūras Milevskis ir fondų valdytojas Lukas Macijauskas.

Vienas pagrindinių fondo siekių, idėjos sumanytojų teigimu, yra investuoti į naujas, inovatyvias ir perspektyvias informacinių technologijų sektoriaus bendroves ir uždirbti panašią, o gal net ir didesnę grąžą lyginant su bendrovių į kurias planuojama investuoti krepšeliu.

Ilja Laurs teigimu, jokia paslaptis tai, kad orientuojamasi bus į Jungtinių Amerikos Valstijų rinką. Amerikoje sukuriama kur kas daugiau inovatyvių technologijų kompanijų, o taip pat joje yra įsikūrusios ir visos pagrindinės rinkos galiūnės.

Verslininkas taip pat pabrėžia, jog svarbi ir  už Atlanto puikiai išvystyta akcijų prekybos rinka ir sistema. Tik Jungtinėse Amerikos Valstijose investuotojams yra sukuriamos išskirtinės galimybės pasipelnyti daugiau nei bet kur kitur.

Užsimindamas apie Lietuvą, Ilja Laurs ragina tautiečius aktyviau domėtis investavimo galimybėmis, nes dabar – tam tiesiog puikus metas. Lietuviai, palyginus su tokiomis šalimis kaip Vokietija ar Jungtinės Amerikos Valstijos, yra linkę investuoti nepalyginamai mažiau. Būtent informacinių technologijų sektoriui ir rinkai augant kaip ant mielių, tai jau kuris laikas pati populiariausia ir pelningiausia niša norintiems investuoti.

Nors burti iš kavos tirščių neatrodo pernelyg tikslinga, tačiau, įskaičiavus pirmąjį interneto burbulą, kuris, deja, susprogo ir 2008-ųjų pasaulinę krizę, pastarąjį trisdešimtmetį informacinių technologijų sektoriuje vidutiniškai yra apskaičiuojama 12 procentų grąža. Nereikia pamiršti, kad pastaraisiais metais ji tik augo ir, labai realu, kad dar augs.

Taip pat skaitykite: JAV rinkodaros technologijų lyderė „Bazaarvoice“ steigs biurą Lietuvoje

Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: