Kino filmo "Zoolander" (2001) kadras

Filmai su ryškiais, spalvingais blogiukais yra vieni paklausiausių ir populiariausių visais laikais. Nors gerieji dažniausiai laimi, mes visada laukiam kol pasirodys filmo piktadarys. Kad ir kaip keistai tai atrodytų, kartais pagalvojame, kad tas blogasis herojus iš filmo yra iš tiesų MIELAS. Taip, mielas. Juk taip simpatiškai iš pat pradžių atrodo Gremlinai iš filmų „Gremlinai“ (angl. „Gremlins“) ir „Gremlinai: Naujoji karta“ (angl. „Gremlins 2: The New Batch“). Taigi, štai Jums TOP 10 mieliausių piktadarių kino istorijoje.

10.  Mugatu iš filmo „Zulanderis“ (2001 m.)

Blogiukas, kuris turi tokius plaukus, iš tiesų gali būti tik mielas. O tai, kad jis nešiojasi mažą pudeliuką, kurį kartas nuo karto bučiuoja, iš tiesų labai simpatiška. Dar mieliau atrodo tai, kad dažniausiai jo ir šuns rūbai derinasi. O jei kalbėsime apskritai apie aprangą, ji irgi neliudija Jacobim Mugatu tamsiosios pusės. Kas iš tiesų būdamas blogas rengiasi ryškiais drabužiais, kurie kartais net turi milžinišką užrašą „Mugatu“ priekyje? Jo išprotėjimo momentas pabaigoje irgi sukelia šypseną.

9. Nedoroji Ragana (angl. Wicked Witch) iš filmo „Ozo šalies burtininkas“ (1939m.)

Galbūt Nedoroji Ragana ir yra šiek tiek bauginanti, bet tikrai ne tiek, kad ją galėtume vadinti tikrai baisia piktadare. Visų pirma, ji žalia. Spalvos juk visada sušvelnina žmogų. O dar tas pradingimas raudonų dūmų debesyje ir ryškiai raudoni bateliai, kurie priklauso šiai raganai… Kalbant apie juoką, nors jis ir turėtų būti baugus, iš tiesų yra komiškas ir net šiek tiek mielas. Toli gražu perdėtas visų išgąstis irgi linksmina žiūrovus dėl to mes imame galvoti, kad ši ragana iš tiesų yra savotiškai simpatiška.

8. Smogas (angl. Smaug) iš filmų apie Hobitą (2012-2014m.)

Kas gali iš tiesų bijoti drakono? Jau vien prisiminus tokius filmus kaip „Drakono širdis“ (angl. „Dragonheart“) bei „Kaip prisijaukinti slibiną“ (angl. „How To Train Your Dragon“) mus užplūsta geri jausmai. Deja, drakonas Smogas iš filmų apie Hobitą yra šiek tiek kitoks – jis yra blogasis drakonas. Bet tai visai nepakeičia fakto, kad jo balsas skamba lyg senelio, kuris tuoj iš kišenės išsitrauks saldainį. Taip pat, nors ir yra piktadarys filmų apie Hobitą serijose, jis nieko pikto nepadaro iki pat paskutinio filmo.

7. Lokis (angl. Loki) iš filmo „Toras“ (2011-…m.)

Lokis – blogasis herojaus Toro įbrolis. Bet kai pagalvoji, ne toks jau jis ir blogas. Jis tiesiog primena vaiką, kuris desperatiškai prašo dėmesio. O jau tas veidelis… Kaip gali būti blogas tokių švelnių veido bruožų padaras (na juk jis teoriškai nėra žmogus, taip?). O pats faktas, kad jis iš tiesų yra dievas irgi prideda šiokio tokio mielumo. O nuo tada kai pamatome jį kaip kūdikį taip ir nepaliekame minties, kad jis yra be galo mielas.

6. Drakas Smirdžius (angl. Draco Malfoy) iš filmų apie Harį Poterį (2001-2011m.)

Drakas Smirdžius – tikras Hogvartso mokyklos padauža, kuris visus skriaudžia. Bet kad ir kaip jis stengtųsi, jam niekad nepavyksta būti tokiu blogiuku, kurio visi nekęstų. Jau vien šio burtininko plaukai primena mažą kūdikį, kuris atrodo ims ir įgrius tau į glėbį, o jo pagrindinis veiksmas (antakių pakėlimas) yra be galo mielas ir šmaikštus. Taip pat jis labai rūpinasi savo draugais, pergyvena dėl jų. O kaip sužinome iš serijų apie Harį Poterį pabaigos, paaiškėja, kad jis iš tiesų net nėra blogas – tiesiog bandė gelbėti savo kailį.

5. Magnetas (angl. Magneto) iš filmų apie Iksmenus (2000-…m.)

Vien jau tas faktas, kad Magneto dėvi apsiaustą mums labiau primena ne piktadarį, o herojų tokį kaip Supermenas arba Betmenas. Deja, kad Magneto yra  iš tiesų gali būti geras mes sužinome tik keliuose paskutiniuose filmuose. Jo mielumas ypač parodomas, kai pasakojama apie jo vaikystę. Jam ypač svarbūs jo tėvai, jis labai pergyvena dėl atskyrimo nuo jų. Faktas, kad jis norėdamas atkeršyti žmonėms už mamos nušovimą tampa blogas, labai sušvelnina visą situaciją. Taip pat jo mielumas yra parodomas ir pačioje jo gyvenimo pabaigoje, kur jis pradeda rūpintis visais mutantais ir pasaulio išsaugojimu.

4. Pingvinas (angl. Penguin) iš filmo „Betmeno sugrįžimas“ (1992m.)

Pingvinui jausti simpatiją pradedame jau nuo pat pradžių, kai sužinome apie jo sunkią vaikystę – tėvai jį uždaro narve, o galiausiai įmeta į upę ir palieka likimo valiai. Užaugęs jis vaikšto juokingai, rengiasi nei šiaip nei taip, nešiojasi skėtį – visi šie požymiai jam prideda daug šmaikštumo ir charizmatiškumo. Iš tiesų, jis turi net kelis skirtingus skėčius, kas yra ir juokinga, ir mielas tuo pačiu metu. Taip pat jam savotiško žavesio prideda ir tai, kad jo pakalikai yra labai įdomiai ir keistai besirengiantys žmogeliukai. O faktas, kad jį užaugino pingvinai tiesiog nepalieka abejingų.

3. Vabalų Sultys (angl. Beetle Juice) iš filmo „Vabalų sultys“ (1988m.)

Jis juokingas ir šlykštokas, bet kai pasižiūri ilgiau ima atrodyti net šiek tiek mielas. Jo aprangos pakeitimas į tokią pačią kaip ir pagrindinio herojaus ir kartais vaikiškai juokinga eisena jį padaro ypač simpatišku. O elgsena ir pasivertimai į visokius „baisius“ gyvius paverčia net mielu. Tas faktas, kad jis nuolat bučiuoja kitus irgi prisideda prie jo charizmatiškos asmenybės. Deja, Vabalų Sultys yra mažiau mielesnis nei pagrindiniai veikėjai būtent dėl to jo mielumas yra mažiau pastebimas.

2. Haris ir Marvas (angl. Harry and Marv) iš filmų „Vienas namuose“ (1990-1992m.)

Apie šiuos du personažus turbūt neįmanoma šnekėti kaip apie individus. Jie vienas kitą papildo lygiai taip pat, kaip filmukų herojai katinas Tomas ir peliukas Džeris. Nors Haris ir Marvas nėra animacinio filmo personažai, jie įkūnija kažkokius keistus žmones, kurie elgiasi lyg iš tiesų būtų ne iš šio pasaulio. Jų nesėkmės yra dažnai hiperbolizuojamos ir rodomos per juoko prizmę, kas iš ties juos nepaprastai juokingus. Kaip gali būti ne mielas personažas, kuris pakelia galvą lyg nekaltas berniukas, o ant jo „netyčia“ užkrenta lygintuvas? Taip pat šių personažų mielumą sutvirtina ir vieno iš šių herojų (Marvo) kvailumas ir ne nuovokumas, o kito (Hario) amžinas vadovavimas ir nurodinėjimas.

1. Daktaras Blogis (angl. Dr. Evil) iš filmų apie Ostiną Powersą (1997-2002m.)

Na štai ir pats mieliausias piktadarys kino istorijoje – Daktaras Blogis. Jis yra toks mielas, kad galvodami apie jį prisimename ne tą faktą, kad jis blogas, o tą faktą, kad jis elgiasi lyg keturiolikmetis (kartais net jaunesnis) berniukas. Nuolatinis vaikiškas nekantrumas, nekalta šypsenėlė ir mažasis pirštas prie lūpų kampučio tiesiog išlydo žiūrovą sėdintį prie televizoriaus ekrano. O jau tas irzlus balsas toli gražu neprimena blogio įsikūnijimo, koks Daktaras Blogis turėtų būti. Taip, nors jis ir elgiasi lyg tikras blogiukas, liežuvis tiesiog neapsiverčia pavadinti jį tokiu – jis yra tiesiog per daug mielas.

Taip pat skaitykite: TOP 10 visų laikų geriausių komedijų

Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: