Facebook archyvo nuotr.

Aš praėjau daugybės klausimų sukėlusį etapą“ savo mintimis Markas dalijosi Facebook platformoje.

Zuckerbergas, iš pradžių savo Facebook profilyje nurodęs, jog priklauso ateistams, sukėlė tikrą sąmyšį žmonėms švenčių metu. Gruodžio 25-ąją dieną, Markas Facebook‘e pasidalino žinute: „Šventų Kalėdų ir laimingos Chanukos nuo Priscilos, Makso, Milžino ir manęs“ – šiuos žodžius jis visiems paskyrė savo žmonos, dukros ir šuns vardu. Kuomet vienas komentatorius paklausė: „Negi jūs ne ateistas?“ Markas atsakė“ Ne. Aš buvau užaugintas kaip žydas ir būtent per šį etapą man kilo daugiausiai klausimų šiame gyvenime. Dabar aš manau, jog religija yra labai svarbus dalykas“.

Markas nelinko atskleisti daugybės dalykų apie savo religiją. Facebook‘e jo Kalėdų sveikinimas buvo pavadintas „Švenčiant Kalėdas“.

Markas kartu su savo žmona Priscila Chan praeitą vasarą buvo susitikę su Popiežiumi Pranciškumi Vatikane ir tuo metu aptarė daugybę dalykų. Viena iš diskusijų buvo apie tai, kaip priversti žmones daugiau komunikuoti tarpusavyje ir nepaisyti skirtingų religijų. Zuckerbergas išreiškė savo mintis apie Pranciškų sakydamas, jog Popiežiaus gailęstis, pareikštas vargingai gyvenantiems žmonėms, padarė labai didelį įspūdį.

Mes pasakėme, kad mes žavimės jo gailestingumu ir jautrumu, taip pat kaip jis išranda naujus būdus komunikuoti tarpusavyje viso pasaulio mąstu, nesvarbu, koks bebūtų žmogaus tikėjimas. Tai buvo toks susitikimas, kurio niekada gyvenime nepamiršiu. Jo mintys tiesiogine ta žodžio prasme persismelkia į mus – jo gerumas, šiluma ir tai, kaip jam rūpi kiti žmonės“ tokią žinutę Markas paskelbė Facebook paskyroje.

buda

Fb.com archyvo nuotr.

Zuckerbergas taip pat yra bandęs ir budizmo tikėjimą, nes jo žmona būtent jį praktikuoja.

2015-ųjų metų kelionės į Kiniją metu, Markas taip pat aplankė „Wild Goose Pagoda“, tuo metu savo Facebook platformoje pasidalindamas „paprašiau visų tikinčiųjų taikos ir sveikatos sau ir savo šeimai“ prisegdamas prie šios žinios nuotrauką, vaizduojančią Marką klupintį priešais Budos statulą. Prie viso šito jis taip pat pridėjo: „Mano žmona Priscila taip pat išpažįsta Budos tikėjimą, būtent dėl to prašau sveikatos ir jai. Budizmas yra nuostabi religija ir filosofija, apie ją mokiausi ir skaičiausi labai daug dalykų. Labai tikiuosi gilintis į šį tikėjimą vis labiau.“

Taip pat skaitykite: Jaunieji Vatikano kunigai – kalendoriaus fotosesija sudrebinusi internetą [FOTO]

Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: