David Solomons. Mano brolis superherojus. Iš anglų kalbos Vytautas Varanius. – Vilnius: Tyto alba, 2016. – 311 p.

Iliustracijos Laura Ellen Anderson

Davidas Solomonsas – britas, scenarijų autorius, gyvenantis Dorsete su žmona ir sūnumi Luku. „Mano brolis superherojus“ – pirmoji jo knyga vaikams.

Lukas – baisiai piktas vienuolikmetis. Baisiai, siaubingai piktas. Visas jo gyvenimas staiga nuėjo šuniui ant uodegos – ir tik todėl, kad jis… išlipo iš namelio medyje ir nuėjo pasisioti. Grįžęs namelyje rado savo vyresnįjį brolį moksliuką Zaką visiškai pasikeitusį. Pasirodo, kol Luko nebuvo, namelyje apsilankė – taip, taip – ateivis! Suteikė jo broliui stebuklingų galių ir dar liepė išgelbėti mūsų ir paralelinį pasaulius. Ir visa tai galėjo tekti Lukui! Suprantate, kaip apmaudu?

Dabar Zakui tenka visa šlovė, o Lukui telieka saugoti paslaptį ir sprogti iš pavydo. Tačiau kai Zaką pagrobia pasaulį ketinantys sunaikinti priešai, būtent Lukui ir jo draugams tenka pulti į pagalbą. Jiems liko tik kelios dienos, kad surastų Zaką ir užkirstų kelią dviejų pasaulių pabaigai!

Pavydas ir pyktis, klasta ir išdaigos – viskas susimaišė Luko galvoje ir šioje knygoje. Skaityk, jei nori tapti superherojumi, jei svajoji išgelbėti pasaulį – arba jei turi užknisantį vyresnįjį brolį.

Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: