Stock.xchng archyvo nuotr.

Festivalis “Roko naktys” šiemet sutelkė spalvingą roko žvaigždyną iš Lietuvos bei Latvijos. Antroje pagal dydį Slėnio scenoje publikai pasirodys pluoštas grupių, tarp kurių yra ir trumpam atgimusių sunkiosios muzikos legendų ir dar neseniai instrumentus į rankas paėmusių, bet jau pripažintų roko herojų.

“Kaip ir kiekvienas rimtas roko festivalis, neapsiribojame viena scena. Siekiame gerbėjams pristatyti kuo spalvingesnį roko pasaulį, tad Slėnio scenoje bus galima išvysti tiek senus grandus, tiek progresyvius talentus. Visi jie tikrai turi ką pasakyti žmogui, kuriam rūpi ne tik pašėlti, bet ir pamąstyti”, – teigia “Roko naktų 2010” prodiuseris Algirdas Barniškis-Blėka.

Viena netikėčiausių Slėnio scenos staigmenų – specialiai “Roko naktims” vėl susibūrę lietuviškos roko padangės žymūnai “Volis”. Grupė su Vladu Kovaliovu priešakyje pirmą kartą apie save pareiškė dar prieš dvidešimt metų. “Volis” atstovavo Lietuvai įvairiuose tarptautiniuose konkursuose, išleido tris albumus, apie grupę buvo susuktas filmas.

“Grupė nuėjo ilgą muzikinį kelią, nešdama roko vėliavą per Lietuvą ir ne tik, ir paliko ryškų spaudą sunkiosios muzikos scenoje. Tai, jog “Volis” grįžta būtent mūsų festivalyje, yra išties maloni žinia ne tik tuos laikus menantiems roko gerbėjams, bet ir jaunimui, kurie turės progą išgirsti lietuviškas legendas gyvai”, – sako “Roko naktų 2010” prodiuseris.

Žodis legendos neprašaus pro šalį ir kalbant apie kitą festivalio svečią SBS, kurios šaknys siekia 1979 m., kai vokalistas ir klavišininkas Vilius Kraujalis įkūrė rokenrolo grupę. Nors jos sudėtis laikui bėgant keitėsi, tai tik pridėjo grupei meistriškumo ir charizmos. SBS kraityje – daugybė koncertų, roko garsenybių, tokių kaip “Judas Priest”, apšildymas, vietos ir užsienio žiniasklaidos dėmesys, trys albumai ir kelios dešimtys roko himnais tapusių dainų.

Metalo scenai atstovaus vilniečiai WOZU, vadinami vienais kūrybingiausių ir originaliausių lietuviško metalo kūrėjų. Grupė išaugino gausų gerbėjų būrį, pakerėjusi juos sunkiomis ir lėtomis gitarų partijomis, kurios, papildytos siurrealistiškais tekstais, skamba beveik kaip sunki psichodelika. WOZU prieš trejus metus laimėjo “EuroRock” konkursą, 2006 ir 2007 m. alternatyvios muzikos apdovanojimuose “A.LT” nominuota kaip geriausia metalo grupė.

Greta vietos muzikantų didžiojoje scenoje stos ir kaimynai iš Latvijos. Grupė “Triana park” vadinama ekstravagantiškiausiu muzikiniu fenomenu savo šalyje. Latviai savo pasirodymais nuolat stebina – nuo besikeičiančio neįprasto sceninio įvaizdžio iki muzikinių stilių variacijos, svyruojančios tarp elektroninio roko, baladžių ir akustikos. Kaip teigia “Triana park” nariai, jų muzika – tarsi kelionė, o visas jos turinys – nesibaigiantis pozityvių jausmų nuotykis.

Tiems, kam prie širdies ironiški ir kartu lyriškai nuoširdūs tekstai, lengvai įsimenamos melodijos festivalyje linguos į taktą kartu su “Atika”. Plačiuose vandenyse mažai žinoma, bet gausiai apdovanota ir nuolat pilnas sales surenkanti lengvo roko grupė jau kartą dalyvavo “Roko naktyse” ir sulaukė publikos simpatijų. “Atikos” lyderis Darius Žvirblis su kompanija žada nenuvilti gerbėjų ir šiemet bei pateikti gerą kandaus rokenrolo dozę.

“Roko naktyse” koncertuos ir daugiau lietuviško roko žvaigždžių. Didžiojoje scenoje siautės sunkiojo roko grupė “Katedra”, ištikima festivalio draugė BIX, patyrę rokeriai “Rojaus tūzai”, heavy metal šviesuliai THUNDERTALE, progresyvieji “Happyendless” bei roko dinozaurų AC/DC lietuviški atitikmenys “AC/DC Tribute.LT.”.

Rugpjūčio 6-7 dienomis vyksiančio festivalio “Roko naktys 2010” didžiojoje scenoje taip pat gros britai “The Subways”, švedai “Sonic Syndicate”, iš Gibraltaro kilę “Breed 77” suomiai “Lapko”, švedai “Violent Divine”, tarptautinis projektas “Killing Machine”. Festivalyje be didžiosios ir Slėnio scenų, taip pat griaudės Kalno scena, čia pasirodys jaunos grupės.

Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: