Kaunas.lt archyvo nuotr.

Šią savaitę turą po Lietuvą pradedantis Kaunas per artimiausius du mėnesius aplankys daugiau nei 30 šalies miestų ir miestelių. Specialiai projektui “Kaunastic VR” sukurtame sunkvežimyje įrengtos virtualios realybės stotelės. Jose Lietuvos žmonės bus kviečiami virtualiai pažinti Kauną – pilną kultūros, gatvės meno, krepšinio, linksmybių ir netikėtumų „kaunastišką“ miestą.

Daugiau kaip 5,5 tūkstančiai moksleivių galės išbandyti virtualios realybės akinius ir persikelti į įdomiausias Kauno vietas bei renginius. Iš viso virtualiai bus galima aplankyti daugiau kaip 10 skirtingų lokacijų – nuo „Žalgirio“ rungtynių ar šokio teatro „Aura“ pasirodymo iki gatvės meno Kiemo galerijoje bei kitų išskirtinių vietų.

„Apie bet kurią vietą, kurioje nesame buvę, nuomonę galime susidaryti tik iš kitų pasakojimų. O jie ne visada būna objektyvūs. Daugelis žmonių, pastaraisiais metais apsilankiusių pasikeitusiame Kaune, iš čia išsiveža puikią patirtį. Būtent šia patirtimi norime pasidalinti su tūkstančiais Lietuvos moksleivių, pasiūlydami jiems galimybę virtualiai aplankyti patį įdomiausią Lietuvos miestą,“ – apie projektą pasakojo Kauno meras Visvaldas Matijošaitis.

21

Kaunas.lt archyvo nuotr.

Projektas, kurio metu kaunastiškos akimirkos atkeliauja tiesiai pas gimnazistus, siekia supažindinti Lietuvos jaunimą su atsinaujinusiu miestu, griauti praėjusio amžiaus stereotipus apie Kauną, sudominti apsilankyti bei pažinti miesto teikiamas galimybes.

Projekto „Kaunastic VR“ renginiuose dalyvaujantys moksleiviai taip pat bus kviečiami atvykti į Kauną – turo rėmėjai dovanos jiems kvietimus į „Žalgirio“ rungtynes, bilietus į teatrus bei kitas sporto, kultūros ir pramogų vietas.

22

Kaunas.lt archyvo nuotr.

Generalinis iniciatyvos „Kaunastic VR“ partneris – tarptautinė įmonė „Hegelmann Transporte“, kurios valdybos pirmininkas Antonas Hegelmann pabrėžė inovatyvaus miesto ir verslo bendradarbiavimo svarbą.

„Į perspektyvas žvelgiančiam verslui rūpi miesto ateitis ir čia gyvenantys žmonės. Esame įvertinti kaip socialiai atsakinga įmonė, kuriai svarbi ne tik esamų darbuotojų, bet ir miesto, kuriame ir patys dirbame bei gyvename, gerovė. Pats gyvenu Kaune 15 metų, tad matau, kaip miestas keičiasi, auga ir tobulėja. Kaunas – puiki vieta gyventi, studijuoti ir dirbti. Atėjo metas miestui, bendradarbiaujant su verslu, nešti šią žinią visai Lietuvai“, – akcentavo A. Hegelmann.

23

Kaunas.lt archyvo nuotr.

Kompanija „Hegelmann Transporte“ savo veiklą prieš 15 metų pradėjo būtent Kaune, vėliau išsiplėtusi į kitus Lietuvos miestus – Vilnių, Klaipėdą, Šiaulius. Beveik 1,5 tūkstančius darbuotojų turinčios įmonės vadovai pabrėžė, kad Kaunas verslui yra itin patrauklus ne tik geografine padėtimi, išvystyta infrastruktūra, bet ir suburtais aukštos kvalifikacijos specialistais bei jaunais, daug žadančiais talentais.

Projektą „Kaunastic VR“ organizuoja Kauno miesto savivaldybė ir jos įsteigta turizmo skatinimo bei verslo pritraukimo agentūra „Kaunas IN“.

Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: