Kaunas.lt archyvo nuotr.

Kaunas pasipuošė dar vienu netikėtu akcentu – rytietiškais motyvais išmargintu batutu Ramybės parko pakraštyje. Menininko Morfai idėja, laimėjusi Kauno savivaldybės konkurse „Kauno akcentai“, šiomis dienos virto realybe.

„Įvairių laipynių mieste jau apstu, todėl norėjosi kažko neįprasto. Laisvai prieinamas batutas su nedidele žaidimų erdve čia puikiai tiko. Ant senojo fontano cementinio krašto dažnai ateidavo pasėdėti mamos su mažais vaikais, pasigėrėti parko žaluma ir gražiu oru susirinkdavo senjorai, todėl čia norėjosi ir tam skirtų medinių suoliukų“, – apie įgyvendintą savo sumanymą pasakojo menininkas Timotiejus Norvila, geriau žinomas Morfai vardu.

Seno fontano virsmas žaismingu miesto akcentu Totorių gatvėje truko keletą mėnesių. Per juos buvo išvalyti toje vietoje augę brūzgynai, pakeltos grindys bei suremontuoti žaidimų aikštelės bortai. Fontano dugne išlieta guminė danga, ornamentuota rytietiškais motyvais, o viduryje įrengtas didelis batutas. Gamta pasigerėti sustojusiems miestiečiams aikštelės kraštuose įrengti suoliukai.

„Kartais net sunku patikėti, kad miestas buvo apleidęs tokias gražias Kauno vietas. Dabar jos stipriai keičiasi, prie to stipriai prisideda ir menininkų iniciatyvos. Sveikintina, kad tokio žaismingo akcento nepabūgo ir šalia veikiančios religinės bendruomenės. Manau, kad toks objektas įneš daugiau spalvų ir vaikų šypsenų šioje miesto dalyje, greta vienintelės Lietuvoje mūrinės mečetės“, – akcentavo Kauno miesto vicemeras Povilas Mačiulis.

thumbnail_RSV_7859

Kadangi teritorija, kurioje yra naujasis miesto akcentas, priklauso Kauno musulmonų religinei bendruomenei, ji taip pat savo lėšomis prisidėjo prie šio projekto įgyvendinimo.

thumbnail_DJI_0021

Kaunas.lt archyvo nuotr.

Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: