Kaunas.lt archyvo nuotr.

Prieš dvi savaites Kaune atidarytas Panemunę ir Šančius jungiantis tiltas iki šiol neturi oficialaus pavadinimo. Kauno miesto vadovai galimybę išrinkti naująjį pavadinimą atiduoda į kauniečių rankas.

„Tiltai išsiskiria miesto kontekste ir turi tam tikrą svorį ir reikšmę. Tiltams pavadinimai suteikiami visoje Europoje. Iki šiol pavadinimus sugalvodavo ekspertai, tada juos patvirtindavo miesto taryba. Mes nusprendėme į pavadinimo sugalvojimo procesą įtraukti visus kauniečius“, – teigė Kauno miesto tarybos narys, Pavadinimų suteikimo ir atminimo įamžinimo darbo grupės atstovas Donatas Večerskis.

Visą artėjančią savaitę, iki lapkričio 22 dienos, kauniečiai kviečiami siūlyti naujojo pavadinimo variantus. Tai padaryti galima el. paštu tiltas@kaunas.lt arba tinklapyje čia.

Iš visų pateiktų pasiūlymų darbo grupė atrinks 5 populiariausius ir geriausius variantus. Tuomet bus paskelbta internetinė apklausa, kurios metu ir bus išrinktas naujasis tilto pavadinimas.

„Dabartinis tilto pavadinimas yra nėra įteisintas oficialiai. Tiesiog žmonės dar nuo tarpukario šį tiltą vadina Panemunės vardu“, – teigė Kauno miesto savivaldybės Urbanistikos ir architektūros skyriaus vedėjo pavaduotoja Meilė Nistelyte.

2008 metais Aleksotą ir miesto centrą jungiančiam tiltui per Nemuną buvo suteiktas Vytauto Didžiojo vardas. Tuo tarpu Vilijampolę ir centrą jungiantis tiltas per Nerį tais pačiais metais buvo pavadintas Petro Vileišio vardu.

Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: