Organizatorių archyvo nuotr.

Reaguodamas į Kauno rajono savivaldybės administracijos direktoriui Ričardui Pudževeliui ir vicemerui Kęstučiui Povilaičiui teisėsaugos pateiktus įtarimus dėl galimai įvykdytų teisės pažeidimų, LSDP Kauno rajono skyriaus prezidiumas ketvirtadienį sustabdė jų narystę partijoje.

Penktadienį narystę partijoje sustabdė ir LSDP Kauno rajono skyriaus pirmininkas Valerijus Makūnas. „Labai nemalonu, kad į tokią padėtį pakliuvo mano komandos nariai, todėl prisiimu asmeninę politinę atsakomybę. Nenorėčiau, kad dėl situacijos Kauno rajono skyriuje kristų šešėlis visai partijai“, – kalbėjo V. Makūnas.

Pabrėždamas moralinę atsakomybę, kartu jis tvirtino, kad teisiškai negali vertinti vienų ar kitų asmenų veiksmų – tai privalo atlikti teisėsaugos institucijos. Šiuo metu vyksta ikiteisminis tyrimas, R. Pudževeliui ir K. Povilaičiui kaltinimai kol kas nepareikšti.

„2015 metais STT ir kitos specialiosios tarnybos apie R. Pudževelį man pateikė pažymą, kurioje nebuvo jokios informacijos, leidžiančios suabejoti asmens patikimumu ir tinkamumu eiti valstybės pareigas“, – prisiminė meras ir pridūrė, kad teisinėje valstybėje asmuo tampa kaltas tik teismo sprendimu.

V. Makūnas sakė, kad kol kas iš mero posto trauktis neketina. „Esu tiesiogiai išrinktas meras, Kauno rajono žmonės per rinkimus parodė didelį pasitikėjimą manimi, todėl privalau pateisinti jų lūkesčius ir vykdyti įsipareigojimus. „Noriu patikinti, kad pradėti darbai bus tęsiami, nepriklausomai nuo to, kas bus administracijos direktorius, vicemeras ar kitas komandos narys“, – tvirtino meras.

V. Makūnas sakė, kad tolesni jo sprendimai priklausys nuo tyrimo eigoje paaiškėjusių faktų.

Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: