Kadras is asmeninio archyv. Ramunas Difartas

Išskirtinio balso tembro savininkas, dainininkas ir gitaristas Ramūnas Difartas šįkart pristato naują dainą, dedikuotą draugystei, kurią „skiria“ 3000 kilometrų.

Nuotrauka is asmeninio archyv. Ramunas Difartas

„Seniai besimatėm“ – taip pavadintas kūrinys, suskambėjęs duetu ir karantino metu įrašytas skirtinguose pasaulio kampeliuose: Lietuvoje ir Izraelyje.

Naują dainą R. Difartas parašė ir padovanojo bičiuliui atlikėjui Yury Ruderman’ui jo gimtadienio proga.

„Mus skiria daugybė kilometrų. Nepaisant to, jie visi taip greitai ištirpsta nuoširdžiame bendravime, ilgai lauktuose susitikimuose ir kelionėse. Draugystė, paremta pasitikėjimu, pokalbiais apie muziką, kasdienybę ar gyvenimą“, – sako vienas iš grupių „Rebelheart“ ir „Dreams“ įkūrėjų, LRT muzikiniame projekte „Iššūkis žvaigždėms“ pripažintas profesionaliausiu dalyviu R. Difartas.

Nuotrauka is asmeninio archyv. Ramunas Difartas ir Yury Ruderman

Interviu abu atlikėjai pasidalino mintimis apie tai, ką jiems reiškia artima žmonių bičiulystė.

Ramūnas: Draugystė – tai jausmas, kai tu gali besąlygiškai pasitikėti kitu žmogumi, kai jo buvimas kartu ir abipusis sielų bendravimas pripildo vidų ir yra tiesiog gera būti. Žinau, jog laikas visada yra nemenkas išbandymas draugystei, bet nėra nieko brangiau už tuos, kurie išlieka. Nepaisant iškylančių išbandymų ir sunkumų.

Nuotrauka is asmeninio archyv. Ramunas Difartas

Yury: Draugystė man be galo svarbus dalykas. Tai viena stipriausių žmonių bendravimo formų. Tikiu, jog ji amžina, nekintanti.

Yury, kokia buvo reakcija, gavus tokią neįprastą gimtadienio dovaną?

Jausmas – nepaprastas! Tai viena brangiausių akimirkų, kokias kada nors esu patyręs. Esu įsitikinęs, kad joks kitas draugas, išskyrus Ramūną, tokios dovanos ir negalėjo padovanoti: jis sukūrė tekstą, muziką, aranžuotę pats sugrojo gitaros partiją  bei sudainavo. Tokios gyvenimo dovanos labiausiai lieka atmintyje!

Ramūnai, kaip tau kilo mintis padovanoti dainą?

Kadangi pasauliui „nutiko karantinas“ ir žinojau, jog nepavyks susitikti, pagalvojau, jog daina galėtų būti prasminga – netikėta dovana, kuri pakeltų nuotaiką, kuri liktų kaip prisiminimas visam laikui. Taip pat norėjosi, kad jis ir pats būtų įtrauktas į procesą ir dainą kartu su manimi sudainuotų.

Kokie įsimintiniausi jūsų draugystės momentai, įvykiai?

Ramūnas: Niekada nepamiršiu pirmosios staigmenos (vėliau jų buvo ir daugiau), kai Yury atskrido tiesiai į vieną iš mano koncertų. Visą laiką sėdėjo salėje ir pasirodė prie scenos tik pačioje vakaro pabaigoje. Buvo wow!

Yury: kai Ramūnui nežinant, man pavykdavo atskristi į jo koncertus.

Kokios svajonės ateityje? Ar bus dar bendrų dainų?

Ramūnas: norėtųsi vėl netikėtai susitikti kurioje nors pasaulio šalyje ir puikiai praleisti laiką.

Yury: Svajonė – didelė! Surengti bendrą koncertą su pilna gyvo garso grupe ir orkestru!

Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: