Abiturientai dalinosi mintimis apie ateities planus
(c) Kauno rajono savivaldybės archyvo nuotr.

Atestatų įteikimo išvakarėse geriausi Kauno rajono abiturientai apsilankė Savivaldybėje, kur juos pasitikę rajono vadovai pakvietė užimti Tarybos narių vietas, išbandyti mikrofonus ir pasidalyti mintimis apie egzaminus, ateities planus.

Tarybos salėje, kur priimami svarbūs rajonui ir čia gyvenantiems žmonėms sprendimai, abiturientai atliko paskutinę užduotį – ant popierinių laivelių, simbolizuojančių jauną žmogų, išplaukiantį į platų įvairių kelių ir pasirinkimų vandenyną, užrašė palinkėjimus savo bendraamžiams, gimtajam Kauno rajonui, jo vadovams ir savivaldybės darbuotojams.

„Linkiu netingėti ir atkakliai dirbti siekiant tikslų, nes svajoti neužtenka, reikia veikti dėl geresnės visuomenės ateities. Ir nepamirškite humoro, nes juo galima praskaidrinti ir pačią juodžiausią dieną. Sėkmės“.

„Mielas Kauno rajone, ačiū Tau už pradžią, už prieglobstį augant, bręstant vertybėms ir formuojantis asmenybei. Išvykstu pamatyti pasaulio akimis, kuriose visą vaikystę Tu žydėjai ir žaliavai. Sugrįšiu didesnė, geresnė, kilnesnė ir tikiuosi savo patirties ir džiaugsmo įkvėpti Tau. Iki pasimatymo“.

„Visiems žmonėms, kurie skaito šį palinkėjimą, linkiu: stengtis priimti geriausius sprendimus sau ir kitiems, niekada neklysti ir kurti geresnę ateitį mano gimtojo Kauno rajono žmonėms.“

„Darykite, o ne kalbėkite. Viskas slypi darbuose. Dirbkite iš širdies Jūsų ir Mūsų labui.“

„Linkiu Kauno rajono savivaldybei išlikti stipriems ir kad toliau mūsų miestas galėtų lygiuotis su didžiausiais pasaulio miestais painiame XXI a. globalizacijos tinkle.“

„Rask, kas tave žavi, nes tik tai, kas tave žavi, tau duoda didžiausią naudą. Azarto ir troškimo pilna širdis padės nuversti kalnus.“

„Linkiu: 1) entuziazmo, 2) originalumo, 3) atkaklumo, 4) genialių idėjų, 5) kantrybės, 6) supratingumo. Visada siekite užsibrėžtų tikslų“.

„Linkiu visada rūpintis Kauno rajonu, Kauno rajono žmonėmis. Linkiu viską daryti taip, kad būtų smagu čia sugrįžti. O gal net nekiltų noras išvažiuoti.

„Visam Kauno rajono savivaldybės kolektyvui linkiu vesti Kauno rajono žmones šviesos, inovacijų bei teisingumo keliu, siekit savo tikslų.“

„Linkiu Kauno rajonui ir toliau gražėti, džiuginti savo gyventojus tiek vaizdais, tiek nuostabiais miškų garsais. Tegu mano gimtojo rajono istoriją papildo vis džiugesni įvykiai. Tegu tomis trimis upėmis, kurios įamžintos Kauno rajono herbe, atplaukia rajonui sėkmę nešantys laivai“.

„Sveikinu visus sėkmingai išlaikius egzaminus ir linkiu įstoti į norimus universitetus.“

„Linkiu visai tarybai ir kartu merui išlikti tvirtiems ir kelti Kauno rajono ekonomiką ir kultūrą.“

„Veikti, dalyvauti, stebėti, neužsimiršti, gyvenam tik vieną kartą, svarbu išnaudoti kiekvieną galimybę. To ir linkiu visiems Kauno rajono jauniems žmonėms – Veikti.“

„Linkiu visuomet pasiekti užsibrėžtų tikslų.“

„Kauno rajono savivaldybei ir jos darbuotojams linkiu stiprybės, išminties, sėkmės visuose darbuose, originalių idėjų ir jų įgyvendinimo siekiant dar labiau pagerinti Kauno rajono gyventojų kasdienybę.“

„Sėkmės“

Šias mintis užrašė geriausi 2011 metų Kauno rajono abiturientai: Akademijos Ugnės Karvelis gimnazijos auklėtiniai Patrikas Pultinevičius, Solveiga Žibaitė, Justė Kuklerytė, Justas Raudonius, Gabrielius Vinciūnas, Evelina Sankauskaitė, Vaiva Liūlytė, Garliavos Juozo Lukšos gimnazijos abiturientai Lukas Dumčius, Greta Vainikauskaitė, Renata Rekevičiūtė, Karolis Pocius, Giedrė Žemantauskaitė, Garliavos Jonučių vidurinės mokyklos moksleiviai Goda Balčiūnaitė, Agnė Pakėnaitė, Mindaugas Paužuolis, Babtų gimnazijos auklėtinis Šarūnas Bartkus ir Skaistė Mickūnaitė iš Vandžiogalos vidurinės mokyklos.

Moksleivius pasveikino ir atminimo dovanas įteikė Kauno rajono savivaldybės mero pavaduotojas, pavaduojantis merą, Antanas Makarevičius, Administracijos direktoriaus pavaduotoja Raminta Popovienė, Kultūros, švietimo ir sporto skyriaus vedėja Irena Marcinkevičienė.

Šiemet penkios rajono mokyklos gali džiaugtis moksleiviais, kurių žinios per abitūros egzaminus buvo įvertintos šimtu balų. Iš viso surinkta 17 šimtukų. Kaip ir visoje šalyje tarp Kauno rajono abiturientų populiariausiais buvo matematikos egzaminas.

Matyt, todėl daugiausia šimtukų – 7 – moksleiviai gavo būtent iš šio dalyko egzamino, 5 šimtukus gavo istoriją pasirinkę abiturientai. Į aukščiausių vertinimų krepšelį įkrito po 3 šimtukus iš lietuvių bei anglų kalbų egzaminų ir 1 šimtukas iš fizikos.

Kauno rajono savivaldybės informacija

Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: