© Wikimedia Commons archyvo nuotr.

Alytaus chemijos priemones gaminančios bendrovės “Koslita” ir “Alytaus chemija” prioritetą teikia daugiausia pajamų duodantiems vietos pirkėjams, iš eksporto rinkų patraukliausia yra Latvija – į ją vis daugiau vežama lietuviškos automobilių kosmetikos ir buityje naudojamų valiklių.

“Koslita” jau trečius metus į Latvijos mažmeninės prekybos parduotuves eksportuoja įvairius ploviklius, valiklius – “Koslita” į Latviją išveža 5 proc. savo produkcijos, o “Alytaus chemija” į gretimą rinką įžengė tik šią vasarą – Latvijoje kartu su vietos partneriais jie įsteigė bendrą įmonę ir pradėjo eksportuoti Alytuje pagamintą produkciją: latvių prekybos vietose jau galima įsigyti Dzūkijoje gaminamos autokosmetikos ir eksploatacinių automobilių skysčių, penktadienį rašo “Verslo žinios”.

Iki šiol didžiąją dalį produkcijos “Alytaus chemija” parduoda Lietuvoje nedidelis kiekis dar išvežamas į Baltarusiją, iš viso eksportuojama apie 5 proc. “Alytaus chemijos” gaminių. “Koslita” plėsti eksporto rinkų artimiausiu metu neplanuoja, anksčiau įmonė yra eksportavusi į Baltarusiją, Rusiją, tačiau dėl nedidelių pardavimų produkcijos tiekimo į šias šalis atsisakė.

Reklama: Pramoninė chemija

Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: