Animacinių filmų festivalis

Praėjusią savaitę Kaune vyko didžiausias šalyje tarptautinis animacinių filmų festivalis „Tindirindis“.

„ArtHouse“ menų inkubatoriuje, buvusiame Kauno kino teatre „Kanklės“, vykusio festivalio atidarymo metu geriausio lietuvių animacinio filmo „Zuikio kopūstai“ autoriui kauniečiui Vladislavui Berežokui buvo įteiktas pagrindinis festivalio prizas – „Riešuto“ statulėlė.

Festivalio metu žiūrovai nemokamai stebėjo animacinius filmus iš įvairiausių šalių, kuriuos sukūrė ir profesionalūs, ir debiutuojantys režisieriai. 21-oje programoje buvo parodyta daugiau nei 240 animacinių filmų.

„Tikiuosi, kad kitais metais jubiliejinis 10-tasis Tarptautinis animacinių filmų festivalis „Tindirindis“ startuos Kaune. Mat būtent čia prieš daigiau nei 100 metų buvo sukurtas pirmasis lietuviškas animacinis filmas. 1910 metais Valdislavas Starevičius sukūrė pirmąjį lėlių animacinį filmą „Elniaragių kova”, – kalbėjo vienas iš festivalio organizatorių, asociacijos „Idėja Kaunui“ atstovas Henrikas Kupcikevičius.

Jo teigimu, festivalyje apsilankę miestiečiai neslėpė nuostabos dėl animacinių filmų gausos ir originalumo. Festivalio globėjai: Audronė ir Jurgis Šefleriai, Kauno miesto meras Andrius Kupčinskas, LR Seimo narė Vincė Vaidevutė Markevičienė, Kauno miesto tarybos narė Gintarė Skaistė.

Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: