Ar Jūs kada nors linkčiojot pritariamai galvą, kai Jūsų draugai pasakojo, kaip jiems patiko “Nusikaltimas ir bausmė”, nors neįsivaizduojat apie ką ši knyga? Apsimetėt, jog verkėt skaitydami “Didieji lūkesčiai” pabaigą, nors nežinote kokia ji? Nebijokite, Jūs tokie ne vieni.

Prieš gerą pusmetį rašiau Jums apie Britanijoje atliktą tyrimą. 10 knygų, kurias britai linkę meluoti, jog perskaitė. Visai neseniai, Lindeman’s wine and book club pakartojo tyrimą ir paaiškėjo, jog net 71% britų meluoja, jog perskaitė knygą, kurios iš tikro neskaitė. Tam, kad nepasirodytų kvaili prieš draugus. Tad apie ką meluojame šiandien?

5 knygos, apie kurias meluojama dažniausiai

1. J. Austen “Puikybė ir prietarai”
2. J. R. R. Tolkien “Žiedų valdovas”
3. Ch. Bronte “Džeinė Eir”
4. T. Hardy “Tesė iš d’Erbervilių giminės”
5. J. R. R. Tolkien “Hobitas”

Įdomūs tyrimo faktai:

1. Apie (ne)perskaitytas knygas meluoti dažniau yra linkę vyrai nei moterys.
2. Dažniau meluojama apie tas knygas, pagal kurias buvo pastatyti filmai, serialai. Kadangi žmonės taip žino bent jau knygos turinį.
3. 45% britų teisingai pasakė, jog “Vėtrų kalnas” parašė E. Bronte. Kitų nuomone knygos autorė yra Ch. Dickens, Ch. Bronte, Džeinė Eir (?).
4. 15% apklaustųjų manė, jog “Džeinė Eir” parašė J. Austen, o seseris Bronte painiojo su T. Hardy parašyta knyga “Tesė iš d’Erbervilių giminės”.

Originalus įrašas tinklaraštyje Aš skaitau

Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: