(c) KaunoŽinios.lt archyvo nuotr.

Šiandien Kauno apskrities viršininko administracijoje lankėsi Baltarusijos Respublikos ambasadorius Lietuvoje Vladimiras Dražinas. Jis atvyko norėdamas asmeniškai pasveikinti II-ojo tarptautinio vaikų piešinių konkurso „Planetos vaikai draugauja“ nugalėtojus iš Kauno apskrities dailės gimnazijos.

Praėjusių metų lapkričio 18 d. – gruodžio 12 d. Minske vykusiame konkurse dalyvavo 46 Kauno apskrities dailės gimnazijos moksleiviai, iš kurių laureatais tapo net 14, du iš jų laimėjo aukso medalius, likusieji buvo pagerbti diplomais ir dovanėlėmis. Tarptautiniame vaikų piešinių konkurse „Planetos vaikai draugauja“ buvo pristatyta 1414 dailės darbų, kuriuos piešė vaikai iš 12 valstybių. Paveiksluose jaunieji dailininkai vaizdavo savo gimtųjų šalių gamtą, kraštovaizdį, šeimą, draugus, svajones.

Baltarusijos ambasadorius Lietuvoje Vladimiras Dražinas dėkojo konkurse dalyvavusiems vaikams ir juos paruošusiems mokytojams bei džiaugėsi, kad Kaune auga nauja talentingų dailininkų karta. Pasak jo, Kauno apskrities dailės gimnazijos moksleivių nutapyti darbai buvo išskirtiniai, pripildyti šilumos.

Ambasadorius prisipažino visada žavėjąsis Kauno miestu, jo žmonėmis, kultūra ir istorija. Jo teigimu, šalies centre esantis Kauno regionas yra unikalus dėl savo strateginės padėties, todėl patrauklus logistiniu ir infrastruktūriniu požiūriu. Kaip svarbų ateities akcentą, Baltarusijos ambasadorius paminėjo numatomą „Rail Baltica“ geležinkelio liniją per Kauną. Jo nuomone, Kauno regionas yra vienas perspektyviausių Lietuvoje.

Kauno apskrities dailės gimnazijos direktorė Neringa Šiupinskienė dėkojo vaikams, kurių kūryba ir talentas sukūrė pretekstą tokiai gražiai šventei ir išreiškė viltį, kad graži draugystė tarp valstybių būtų ne tik piešiniuose, bet taptų gyva tarp vaikų, bendraujant ir pažįstant kaimynines tradicijas. Atsakydamas į tai, Baltarusijos Respublikos ambasadorius pakvietė dailės gimnazijos moksleivius ir mokytojus atvykti į svečius.

Baltarusijos Respublikos ambasadoriaus Lietuvoje Vladimiro Dražino viešnagės metu, Kauno apskrities vadovai konstruktyviai aptarė bendradarbiavimo perspektyvas ir sutarė atnaujinti Kauno apskrities ir Vitebsko srities partnerystę vykdant bendrus projektus, keičiantis patirtimi ir skatinant ekonominius, socialinius bei kultūrinius santykius tarp regionų.

Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: