(c) LFF archyvo nuotr.

Baltijos šalių futbolo rinktinių kovas pratęs ir merginos. Penktadienį pietryčių Estijoje prasideda merginų rinktinių varžybos, kuriose dalyvaus Lietuvos, Latvijos bei Estijos U-17 (1994 m. gimimo ir jaunesnės) ir U-19 (1992 m. gimimo ir jaunesnės) komandos.

Kasmetinis turnyras šiemet vyks Estijos miestuose Veru, kur žais U-19 rinktinės, ir Pelvoje, kur rungtyniaus U-17 komandos. Edmundo Liaudansko treniruojamos Lietuvos U-19 rinktinės pagrindą šiame turnyre sudarys merginos iš Ukmergės, o Roberto Klimavičiaus vadovaujamos U-17 ekipos – Kauno futbolo mokyklos auklėtinės.

„Visos merginos, kurios buvo kviestos, atvyko į treniruočių stovyklą, tačiau trūks tų, kurios yra išvykusios į užsienį pas gimines ar padirbėti. Pasikviesti legionierių šį kartą neturime finansinių galimybių. Galbūt stiprinsimės prieš Europos čempionato atranką“, – teigė Lietuvos moterų futbolo asociacijos (LMFA) generalinis sekretorius Vytautas Tutlys.

Jo teigimu, iškovoti pirmąją vietą turnyre bus labai sudėtinga, o varžybų favoritėmis reikėtų laikyti šeimininkes Estijos futbolininkes. „Dalis Estijos U-19 komandos žaidėju rungtyniauja ir moterų rinktinėje, kuri dalyvauja Europos čempionato atrankos varžybose, gali surengti nemažai stovyklų ir rungtynių. Latvijos rinktinė pasistiprins legionierėmis iš Lenkijos. Todėl savo šansus vertiname realiai“, – sakė V.Tutlys.

Į Estiją futbolininkės išvyksta penktadienį. Šeštadienį lietuvės susitiks su latvėmis, o sekmadienį rungtyniaus su estėmis.

Abejos Lietuvos merginų rinktinės ruošiasi rugsėjį vyksiančioms Europos čempionatų atrankos varžyboms. U-19 rinktinė Marijampolėje žais su Azerbaidžano, Belgijos ir Estijos komandomis, o U-17 rinktinė Bulgarijoje susitiks su vietos futbolininkėmis bei Italija ir Islandija.

Baltijos šalių merginų U-17 ir U-19 rinktinių taurės tvarkaraštis:

Liepos 2 d.

15 val. Estija U-17 – Latvija U-17 (Pelvos Lootospark stadionas)
19 val. Estija U-19 – Latvija U-19 (Veru sporto centro stadionas)

Liepos 3 d.

15 val. Latvija U-17 – Lietuva U-17 (Pelvos Lootospark stadionas)
19 val. Latvija U-19 – Lietuva U-19 (Veru sporto centro stadionas)

Liepos 4 d.

12 val. Lietuva U-17 – Estija U-17 (Pelvos Lootospark stadionas)
16 val. Lietuva U-19 – Estija U-19 (Veru sporto centro stadionas)

LFF informacija

Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: