(c) Wikimedia Commons archyvo nuotr.

Didžiosios Britanijos krepšinio federacija tikisi palankaus FIBA sprendimo dalijant vardinius kvietimus į pasaulio čempionatą. D.Britanija jau paskelbė, kad į pasaulio čempionatą važiuotų pajėgiausia visų laikų rinktinė, kurios sudėtyje žaistų Čikagos Bulls žaidėjas L.Dengas, Detroito Pistons žaidėjas B.Gordonas, Toronte šiuo metu žaidžiantis Pops Mensah Bonsu ir galbūt Ouklende žaidžiantis Kelenna Azubuike. Su tokia sudėtimi britai tikisi netgi kovoti dėl medalių. Gordonas, Mensah Bosnu ir Azubuike yra gimę Britanijoje, o Sudane gimęs Dengas taip pat turi britų pilietybę.

D.Britanijai kovoje dėl kvietimo nesislėpdamas advokatauja „didelis Marčiulionio ir visos lietuvių tautos bičiulis” NBA komisaras D.Sternas. The Guardian rašo, kad Sternas visiškai nedviprasmiškai davė suprasti FIBAi, kad labai norėtų matyti D.Britaniją pasaulio čempionate.

Sternas turi visiems suprantamų savų dolerinių interesų, nes NBA plėtros į Europą atveju, būtent Londonas su O2 Arena yra pirmoji galima stotelė, o krepšinio populiarumą šalyje pakelti už dyką tikrai nepamaišys.

Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: