(c) Stock.xchng archyvo nuotr.

Prieš du mėnesius krepšininkės Jurgitos Štremikytės – Virbickienės, dviratininkės Simonos Krupeckaitės ir bėgikės Eglės Balčiūnaitės Lietuvos moksleiviams paskelbtas konkursas „10 žingsnių, kaip tapti čempionu“ sulaukia vis didesnio mokyklų susidėmojimo, o daugiausiai dalyvių paraiškų keliauja iš mažesnių miestų švietimo įstaigų.

Konkursas, kurio nugalėtojų lauks čempionių pamoka trims moksleivių klasėms, yra pagrindinė trijų sportininkių vykdomo projekto „Ateities čempionai“ dalis.

„Konkursui moksleiviai gali pateikti jų akimis 10 būtiniausių sąlygų, kuriomis vadovaujantis jie galėtų tapti ne tik sporto, bet ir kitų gyvenimo sričių čempionais“, – sako projekto „Ateities čempionai“ idėjos autorė dviratininkė Simona Krupeckaitė.
Jos teigimu, vertinant atsiųstus darbus, didžiausias dėmesys bus skiriamas kūrybiškumui, išradingumui ir tam, kaip moksleiviai suvokia sveikesnio gyvenimo principus bei naudą.

Iki šiol konkurso organizatorius dauguma dalyvių anketų pasiekė iš mažesnių šalies miestų, todėl jau dabar galima vertinti, kad ne miesto dydis, o pačių moksleivių parodyta iniciatyva gali lemti, kurioje iš mokyklų apsilankys čempionės.

Sportininkės kvietimus dalyvauti konkurse išsiuntė visoms Lietuvos bendrojo lavinimo mokykloms, konkurse dalyvauti gali moksleiviai nuo 5 iki 10 klasių. Trijų čempionių skelbiamas konkursas skirtas paskatinti moksleivius ir jų tėvus puoselėti sveikesnį ir aktyvesnį jaunimo gyvenimo būdą ir paneigti kai kuriuos vyraujančius mitus apie sportą.
Konkurso komisija, kurią sudarys trys čempionės, projekto „Ateities čempionai“ iniciatorės bendrovės „Vesiga“, Švietimo ir mokslo ministerijos bei Kūno kultūros mokytojų asociacijos atstovai, vertins kolektyvinius darbus, kuriuos pagal numatytus reikalavimus atsiųs visa klasė.
Laimėti pamoką su čempione galės trys moksleivių klasės iš skirtingų Lietuvos mokyklų, joms reikės aprašyti ir atsiųsti dešimt pagrindinių sąlygų, kurių laikantis galima tapti čempionais sporte ir kitose gyvenimo srityse. Konkurso darbus bus galima siųsti iki 2011 m. kovo 1 dienos, o daugiau informacijos sužinoti specialioje projekto svetainėje.

Projekto „Ateities čempionai“ iniciatyva kartu su pagrindiniu jo mecenatu, pagardų ir padažų „Daumantų“ gamintoja UAB „Vesiga“, priklauso Lietuvos moterų sporto elito atstovėms – vienai geriausių pasaulio dviračių treko sportininkių, planetos čempionei ir rekordininkei Simonai Krupeckaitei, vienai geriausių Lietuvos ir Europos krepšininkių, Europos čempionei ir Eurolygos prizininkei Jurgitai Štreimikytei-Virbickienei bei Eglei Balčiūnaitei – vienai perspektyviausių Lietuvos vidutinių nuotolių bėgikei, olimpietei ir Lietuvos čempionei, jau pagerinusiai šalies 800 m. bėgimo rekordą.

Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: