liberalai.lt archyvo nuotr.

Liberalų sąjūdžio pirmininkui Eligijui Masiuliui pasirašius susitarimą su visuomeninio judėjimo “Dirbam Kaunui” lyderiu Gintautu Labanausku dėl šio judėjimo narių įsiliejimo į partiją, dalis Kauno liberalų piktinasi tokiu sprendimu.

“Kauno diena” rašo, kad pareiškimas dėl nepritarimo minėtam susitarimui pirmadienį priešpiet trumpam buvo paskelbtas Liberalų sąjūdžio Kauno skyriaus socialinio tinklo “Facebook” paskyroje.

Paklaustas apie Kauno skyriaus liberalų prieštaravimą tokiam susijungimui, E.Masiulis tikino, kad tam nepritaria tik pavieniai žmonės. “Pavieniai žmonės yra ypač reiklūs aplinkai, bet nereikia bijoti būti atviriems ir nereikia bijoti konkurencijos”, – aiškino E.Masiulis. Jis pridūrė, kad partija yra ta vieta, kur nuostatos turi būti formuluojamos kompromiso būdu.

Kai kurie Kauno liberalai neoficialiai užsimena, esą ir skyriuje, ir partijoje tvyro įtampa. Sąmyšio esą įnešė europarlamentaro Antano Guogos tapimas Kauno skyriaus nariu ir jo noras tapti Kauno skyriaus vadovu. Kai kurie skyriaus senbuviai piktinasi, kad iki šiol visi procesai skyriuje vyko vadovaujantis demokratijos principais, o pastaruoju metu demokratijos esą gerokai sumažėjo. Kaip pavyzdys pateikiamas ir G.Labanausko prisijungimas, dėl kurio esą nusprendė partijos vadovybė.

Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: