Danų labdaros fondas aptarė glaudesnio bendradarbiavimo planus
(c) Kauno rajono savivaldybės archyvo nuotr.

Kauno rajono savivaldybės meras Valerijus Makūnas spalio 27 d. priėmė labdaros ir paramos fondo „Baltic Child Support“ atstovus: fondo steigėją Michael Z. Dalgaard, kuris jau ne vienerius metus rūpinasi ir teikia paramą Lietuvos vaikų globos namams, ir Kauno tarybos narį Juozą Šimkevičių.

Svečiai plačiau papasakojo apie savo veiklą, projektus, vykdomus Kauno rajone, pristatė prieš kelias savaites vykusio labdaringo koncerto „Gerumo suvienyti“ rezultatus: renginio metu surinktos lėšos skiriamos Pagynės vaikų globos namų žaidimų aikštelės, atitinkančios visus ES standartus, įrengimui.

Meras V. Makūnas pabrėžė, kad nors valstybė stengiasi maksimaliai pagal išgales pasirūpinti socialinės atskirties mažinimu, teikia įvairiapusę paramą, tačiau labdaros, visuomeninių organizacijų ir jose atvira širdimi dirbančių žmonių dėka šis darbas tampa kur kas įvairiapusiškesnis ir vaisingesnis.

„Manau, kad galėsime bendradarbiauti įvairiomis kryptimis ir sukurti gerą sinergiją, kad labdaros parama pasiektų tuos, kuriems tos paramos labiausiai reikia“, – sakė rajono vadovas.

Labdaros fondas „Baltic Child Support“ pakvietė į Lietuvą atvykti danų žurnalistus, kurių straipsniai apie Kauno rajono vaikų globos namus padėtų suorganizuoti Danijos žmonių labdarą, skirtą Vilkijos vaikų globos namams „Nemuno krašto vaikai“.

Planuojama, kad labdaroje surinkti daiktai (rūbai, baldai, žaislai ir pan.) ir lėšos Vilkijos globotinius pasieks apie Kalėdas.

Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: