Domėjosi S. Dariaus ir S. Girėno aerodromo perspektyvomis
(c) Stock.xchng archyvo nuotr.

Trečiadienį (birželio 22 d.) Kauno miesto mero pavaduotojas K. Kriščiūnas lankėsi S. Dariaus ir S. Girėno aerodrome, kur domėjosi esamomis problemomis, aerodromo plėtros galimybėmis.

S. Dariaus ir S. Girėno aerodromas yra vienas seniausių veikiančių aerodromų Europoje, įkurtas 1915 metais. Visiems lietuviams tai gyvas istorijos ir kultūros paminklas.

Šiuo metu aerodromo teritorijoje veikia 22 aviacinės organizacijos.

S. Dariaus ir S. Girėno aerodromo vadovybė ateityje norėtų, jog jų teritorijoje įsikurtų ir veiktų karinės technikos ekspozicija. Ši ekspozicija, kaip ir aviacijos muziejus, taptų dar vienu traukos centru turistams.

Be to, į aerodromo teritoriją ketinama perkelti Lietuvos kariuomenės Karinių oro pajėgų Antrojo paieškos ir gelbėjimo postą. Šiam siūlymui yra pritarusi ir Krašto apsaugos ministerija.

„Teritorijoje, kurioje įsikurs paieškos ir gelbėjimo postas, numatoma pastatyti didelį angarą ir biutines patalpas“, – sakė S. Dariaus ir S. Girėno aerodromo direktorius Eugenijus Raubickas.

Artimiausiu metu taip pat ketinama peržiūrėti esamą aerodromo valdybos sudėtį ir nuspręsti, ar joje reikia kažkokių pakeitimų.

Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: