© Wikimedia Commons archyvo nuotr.

Europos Sąjungos pramonės ministrai konferencijoje penktadienį kartu su Europos Komisijos pirmininko pavaduotoju Antonio Tajani (Antonijumi Tajaniu) ir verslo atstovais patvirtino komunikatą dėl pramonės politikos.

“Šiuo komunikatu ES pramonės ministrai pabrėžė, kad Europa turi stiprinti savo pramonę ir pritaikyti ją šiandieniams pasaulio rinkos iššūkiams, nes pramonė vis dar išlieka vienu iš pagrindinių Europos ekonomikos sektorių, galinčių prisidėti prie ES konkurencingumo augimo ir darbo vietų kūrimo Europoje”, – pranešime teigė ūkio ministras Evaldas Gustas.

Pasak jo, Lietuva palaiko ES siekį stiprinti pramonės konkurencingumą.

“Svarbu, kad integruotas požiūris į pramonės konkurencingumą būtų palaikomas jį stiprinant ir kitose atitinkamose ES politikos srityse. Svarbu išlaikyti bendrąjį požiūrį, kuriam mes visi pritarėme, – sukurti patikimą verslo aplinką, kurioje pramonė ir bendrovės Europoje patirtų kuo mažesnę administracinę naštą ir galėtų pasinaudoti didėjančiomis galimybėmis diegti inovacijas”, – sakė ministras.

Anot pranešimo, konferencijoje sutarta, kad didesnį dėmesį pramonei turi skirti ES Konkurencingumo taryba – atkreipti dėmesį į kooperacijų stiprinimą bei infrastruktūros stiprinimą.

Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: