(c) Stock.xchng archyvo nuotr.

Deklaravimo procesui artėjant į pabaigą gyventojams sudaromos sąlygos ir šeštadieniais kreiptis į gyventojų aptarnavimo skyrius

Kauno apskrities valstybinė mokesčių inspekcija (toliau – Kauno AVMI) informuoja, kad šių metų balandžio mėnesį prailginamas Kauno gyventojų skyriaus bei AVMI rajoninių poskyrių darbo laikas. Deklaracijų pateikimo terminui artėjant į pabaigą dėl padidėjusio gyventojų srauto, Kauno AVMI Kauno gyventojų skyrius balandžio 16, 23 ir 30 dienomis dirbs 8-14:30 val., Kėdainių, Jonavos, Kaišiadorių, Raseinių poskyriai – nuo 8 iki 14:00 val., o Prienų poskyris nuo 8 iki 13:00 val. Balandžio 11 – 29 darbo dienomis visuose minėtuose padaliniuose darbo laikas prailginamas 1 val.

„Jau kelerius pastaruosius metus pastebime tendenciją, jog deklaracijų pateikimo terminui artėjant į pabaigą, Kauno AVMI gyventojų skyriuje bei rajoniniuose poskyriuose ženkliai padaugėja gyventojų, kurie atvyksta užpildyti deklaracijų ar pasikonsultuoti dėl jų pateikimo. Dėl šios priežasties, šiemet, kaip ir praėjusiais metais, nusprendėme prailginti skyrių bei poskyrių darbo laiką. Balandžio mėnesį savaitės dienomis darbo laikas bus prailgintas viena valanda, taip pat dirbsime ir savaitgaliais. Atsižvelgdami į gyventojų poreikius, siekiame sudaryti sąlygas visiems norintiems laiku ir sklandžiai pateikti deklaracijas ar gauti išsamią konsultaciją.“ – pažymi Kauno AVMI Mokestinių prievolių departamento direktorė Judita Stankienė.

Iš viso Kauno apskrityje šiemet jau pateikta daugiau kaip 65 tūkst. GPM (GPM308 forma) deklaracijų, tai yra beveik dvigubai daugiau nei per atitinkamą laikotarpį praėjusiais metais. Šiemet, kaip ir pernai, išlieka populiarus deklaracijų pateikimas elektroniniu būdu. Pasinaudojant Elektroninio deklaravimo sistema pateikta beveik 85 proc. pajamų deklaracijų ir 79 proc. turto (FR0001 forma) deklaracijų.

Kauno AVMI primena, jog pajamas ir turtą gyventojai turi deklaruoti iki šių metų gegužės 2 dienos.
Visą informaciją mokesčių klausimais teikia Mokesčių informacijos centro specialistai telefonu 1882, taip pat informaciją savarankiškai galima rasti VMI Mokesčių informacijos centro konsultacijų duomenų bazėje adresu http://mic.vmi.lt.

Kauno apskrities valstybinės mokesčių inspekcijos informacija

Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: