Na jei vienu prisėdimu suvalgau tris (tikiuosi mano trenerė šio įrašo neskaitys), tai turbūt neverta pasakoti, kad jie puikūs :) Paruošiami jie taip greitai kaip ir suvalgomi, dar vieni tinginių cepelinai :))

Už receptą dėkoju Inai.

12 vidutinio dydžio bulvių
250 gr. krakmolo
druskos

Įdarui:

maltos mėsos, svogūno, druskos, pipirų
arba
varškės, kiaušinis, čiobrelio, druska, pipirai

6 bulves išvirkite su lupenomis ir  6 nuskuskite.
Kol verda bulvės, pasiruoškite įdarą.
Išvirusias bulves nulupkite ir sumalkite mėsmale (jokiu būdu nemalkite blenderiu, gausite gličią masę).
Žalias bulves sutarkuokite smulkia burokine tarka, jei lieka skysčio nusunkite šaukštu.
Abi bulvių mases sumaišykite su  krakmolu ir druska.Gerai išminkykite.
Formuokite cepelinus ir dėkite  į verdantį vandenį 20 – 25 minutėms.

Originalus receptas tinklaraštyje Skanus gyvenimas

Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: