Tima Miroshnichenko nuotr. / pexels.com

Ar užsiimant medžiokle tinkama apranga yra būtina? Daugelis aktyvių medžiotojų pasakytų, kad taip. Ji yra būtina, kadangi gali ne tik padėti geriau jaustis, tačiau taip pat ir išvengti peršalimo ligų, kurios užklumpa nuo dažno ir ilgo buvimo miškuose tamsiuoju paros metu, kai vėsu.

Svarbiausia, kad dėvima apranga medžioklei būtų geros kokybės, sukurta būtent tokiai aktyviai pramogai ir atitinka visus svarbiausius reikalavimus. Juos ir aptarsime.

1. Sezoniškumas 

Kiekvienam sezonui galima rasti tinkamą aprangą. Ir tikrai ne veltui sezoniškumo gairės yra, į jas atsižvelgti būtina. Tik tokiu atveju žiemomis miške bus galima išvengti šalčio, o vasaromis – kaitros.  Gal ir smulkmena, tačiau patogu, kad esant poreikiui nusirengti drabužius būtų galima labai greitai, tad patogu, kai nėra dėvima daug rūbų sluoksnių. O viso to išvengti gali padėti gera, atšiaurioms sąlygoms skirta apranga.

2. Sluoksniai

Dažniausiai kalbant apie aprangą medžiotojams yra minima žieminė arba skirta rudeniui. Tokia dažniausiai yra su keliais sluoksniais. Kiekvienas jų užtikrina ne tik šilumą, tačiau ir termoizoliacines savybes. Taigi, kūnas neprakaituos, kadangi kvėpuos, bus galima išvengti drėgmės ir vėjo šalčio.

3. Gamintojas

Verta detaliau domėtis gamintojais. Galima skaityti kitų žmonių komentarus apie vieno arba kito gamintojo siūlomus gaminius. Kitų atsiliepimai gali padėti rasti labiausiai tinkamus drabužius medžioklei, kurie jums tarnaus daugelį metų.

4. Sudėtis

Daugeliui atrodo, kad geriausias pasirinkimas yra natūralūs audiniai. Juk tuomet odai bus geriausia, taip? Tačiau tikrai ne tokiu atveju, kai yra kalbama apie medžioklei skirtus drabužius. Tik sintetiniai audiniai, kurie yra su natūraliomis priemaišomis, leis džiaugtis ne tik šiltais, tačiau taip pat ir drėgmei atspariais drabužiais. 

5. Kokybė

Galiausiai, geriau investuoti daugiau, tačiau rinktis tokius drabužius, kurie ne tik šildo, tačiau ir pasižymi maksimaliu atsparumu, kurie puikiai atrodo ir net turi daug kišenėlių leidžiančių visada su savimi turėti reikalingiausius daiktus.

Partnerio turinys

Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: