Pexels.com archyvo nuotr.

Sterilizacija yra atliekama patelei. Operacijos metu pašalinama gimda ir kiaušidės. Šis terminas dažnai maišomas su kastracija, kuri yra daroma patinams, kai operacijos metu pašalinamos sėklidės. Dažniausiai šeimininkai priima šį sprendimą norėdami nuraminti naminį gyvūną. Neretai šiame pasirinkime būna paslėptas ir savanaudiškas šeimininkų noras kontroliuoti gyvūną. Priimti sprendimą dėl operacijos nėra lengva, todėl geriausia, kai operacija atliekama tada, kai jos tikrai reikia.

Sterilizacija pašalina galimybę daugintis, todėl šiuo būdu būna kontroliuojama palikuonių populiacija. Tai dažnai taikoma katėms, kadangi jos susilaukia didelio kiekio palikuonių, šeimininkai ne visada turi galimybę visus juos prižiūrėti. Todėl reikia ieškoti kam juos atiduoti. Kad šeimininkai nebūtų priversti palikuonių palikti gatvėje, ši operacija yra vienas iš sprendimo būdų. Ši operacija sumažina ligų riziką. Po operacijos nelieka galimybės susirgti hormonų sukeltomis ligomis.

Viena iš pagrindinių priežasčių, kodėl gyvūnams atliekama sterilizacija yra nesuvaldomas naminio gyvūno elgesys. Rujos laikotarpiu gyvūnai yra linkę būti agresyvesniais, padidėja tikimybė pabėgti nuo šeimininkų. Kai kuriems gyvūnams sutrinka apetitas. Tai metas, kai ne tik šeimininkai, bet ir gyvūnai patiria stresą. Po sterilizacijos gyvūnai tampa daug ramesniais, kartais tampa neatpažįstamais. Tai sprendimas, kuris nėra teisingas ar neteisingas, todėl prieš operacija yra būtina pasitarti su veterinaru, kad būtų priimtas geriausias sprendimas.

Užsakymo Nr. KMC200001

Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: