Organizatorių archyvo nuotr.

Natūralu, kad niekas negali užtikrinti, jog kuriant nuosavą verslą pavyks išlaviruoti be didelių iššūkių ir netikėtų ar staigių sprendimų. Pradėjus verslo plėtros procesus dažnai laukia netikėti posūkiai, kuriuos net ir patyrusiems verslininkams bei juos konsultuojantiems ekspertams numatyti yra labai sunku. Beje, tokie iššūkiai yra gana dažnas reiškinys ir labai didelė dalis augimą planuojančių jaunų verslų susiduria su pačiomis įvairiausiomis kliūtimis, užkertančiomis kelią tolimesniam progresui. Viena dažniausių smulkaus verslo augimo problemų – sudėtingos ir nelanksčios paskolų sąlygos. Vis dėlto, verta pasidomėti paskolos be užstato garantija – tokio tipo finansavimo šaltinis neapsunkina jaunų ir perspektyvių verslininkų užmojų bei atveria galimybes stebėtinam augimui.

Kas yra paskola be užstato?

Verslo paskolą be užstato smulkiesiems verslininkams teikia Europos investicijų fondas (EIF). Tokio finansavimo šaltinio tikslas – supaprastinti galimybes gauti finansavimą ir padėti smulkioms įmonėms plėtoti savo verslą. Paskolos iki 25 000 eurų teikiamos su garantija, finansuojama pagal Europos Sąjungos užimtumo ir socialinių inovacijų programą (EaSI). Tokia paskola dažniausiai suteikiama apyvartinėms lėšoms papildyti, o didžiausias jos privalumas yra tai, kad nereikia įkeisti turto bei mokėti pradinio įnašo. Be to, šioms paskoloms užtikrinti gali būti taikomas verslo savininkų laidavimas pilnai arba dalinei kredito sumai. Tokio tipo paskola puikiai tinka visiems, kurie neturi laiko, kurį galėtų gaišti tardamiesi su bankais ar kitais kreditoriais.

Paskolos be užstato privalumai

Paskolą, suteikiamą be jokio turto įkeitimo ir be užstato verta rinktis dėl ypač lanksčių sąlygų ir plačių panaudojimo galimybių. Tokį finansavimo šaltinį galite naudoti:

  • Ilgalaikiam turtui finansuoti. Paskola padės padengti perspektyvius ir investicinius projektus, pavyzdžiui, naujų technologinių įrenginių įsigijimą ar atnaujinimą.

  • Bankinėms paskoloms refinansuoti. Iš dalies ar net visiškai galėsite padengti finansinius įsipareigojimus įvairiems kreditoriams, įsigyti akcijų perkant ar parduodant įmonę, papildyti apyvartines įmonės lėšas.

  • Papildomai finansuoti Europos Sąjungos struktūrinių fondų finansuojamus projektus.

  • Sezoninių darbų išlaidoms padengti. Pasinaudodami šiuo finansavimo šaltiniu galite greitai ir patogiai finansuoti sezoninės technikos, įrangos ar kitų priemonių įsigijimą.

Be abejo, verslo paskola be užstato įmonėms gali praversti ir daugeliu kitų atvejų. Tokio tipo finansavimas labiausiai tinkamas jaunam ir smulkiam verslui, planuojančiam augimą.

Paskolos be užstato gavimo sąlygos

Prieš pildydami paraišką taip pat turėtumėte žinoti, kad verslo paskola be užstato yra suteikiama tik atitinkant tam tikras sąlygas. Toks finansavimas galimas įmonėms, kuriose dirba mažiau nei 10 darbuotojų ir kurių finansiniai duomenys atitinka bent vieną iš dviejų sąlygų:

  • įmonės metinės pajamos neviršija 2 mln. eurų;

  • įmonės balanse nurodyto turto vertė neviršija 2 mln. eurų.

Taip pat vertinamas ir įmonės mokumas bei preliminarios galimybės, tad geriausią finansavimo planą verslo augimui pasiūlyti galima tik atsakingai įvertinus visus sveriamuosius veiksnius.

Partnerio turinys

Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: