Ieškoma lėšų Panemunės tilto rekonstrukcijai
(c) Kaunas.lt archyvo nuotr.

„Nebegalima ilgiau delsti, būtina rasti lėšų Panemunės tilto rekonstrukcijai. Tiltas kelią realią grėsmę miestiečiams. Susisiekimo ministerija žadėjo dar šiais metais parengiamiesiems darbams skirti 3 mln. litų, tačiau pinigai kol kas neskirti“, – susitikę pirmadienį tarėsi Seimo narė Vida Čigrijiene ir Kauno vicemeras Kęstutis Kriščiūnas.

Apie tilto kritinę būklę kalbama eilę metų. Kauno miesto savivaldybė ne vieną kartą kreipėsi į Susisiekimo ministeriją dėl lėšų skyrimo šiam prioritetiniam miesto objektui. Paskaičiuota, kad Panemunės tilto rekonstrukcija kainuos 107 mln. litų. Savivaldybė numato skirti iki 30 proc. rekonstrukcijos vertės.

„Tilto rekonstrukcijos pradinius darbus būtina pradėti jau šiemet, todėl reikia surasti papildomų lėšų. Tai ne tik miestų vadovų reikalas. Seimo nariai rinkti Kaune privalo prisidėti prie lėšų paieškos, tai pareiga rinkėjams“, – sakė, sutikusi prie lėšų paieškų prisidėti, Seimo narė V. Čigrijienė. Ji vicemerui K. Kriščiūnui pažadėjo inicijuoti kreipimąsi į Vyriausybę ir į Susisiekimo ministeriją dėl lėšų skyrimo šiems svarbiems objektams.

Pradėti Panemunės tilto rekonstrukciją tikslinga ne tik dėl jo avarinės būklės, bet ir dėl šiuo metu vykdomos A. Juozapavičiaus prospekto rekonstrukcijos, būtų apjungta dviejų stambių objektų statyba vienu metu.

A. Juozapavičiaus pr. remontas kainuos 43,3 mln. litų. Kauno miesto savivaldybė pradėjo darbus, nesulaukusi ES ir valstybės biudžeto paramos. Projekto pradiniam įgyvendinimui kovo mėnesį savivaldybė paėmė 5 mln. paskolą.

„Tikiu, kad sujungus bendras miesto vadovų ir Seimo narių pastangas, reikalingos lėšos bus surastos. Turime vieną siekį – kuo skubiau pradėti tilto rekonstrukciją ir sėkmingai pabaigti tiek tilto, tiek A. Juozapavičiaus prospekto rekonstrukcijas“, – po susitikimo su Seimo nare vilčių neslėpė Kauno vicemeras.

Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: