(c) Wikimedia Commons archyvo nuotr.

Vudžio Aleno pjesė, įspūdingi Juozo Statkevičiaus kostiumai, žymiausi aktoriai – numatoma unikali premjera. Komedijoje vaidina: Vytautas Šapranauskas, Aurelija Tamulytė, Jolanta Dapkūnaitė, Julius Žalakevičius, Evaldas Jaras ir Jovita Balčiūnaitė.

Galimybę statyti šią pjesę „Domino” teatro atstovai išsikovojo po bemaž dvejų metų derybų – Jungtinėse Amerikos valstijose įsikūrusi V. Aleno agentūra kelia itin aukštus reikalavimus. Iki šiol Baltijos šalyse išduotos tik dvi licencijos, suteikiančios teisę statyti šią intriguojančią komediją. Be to, atsižvelgiant į išduotos licencijos ribojimus, „Nuodėmių miestas” Lietuvoje bus rodomas tik tiek kartų per metus, kiek yra numatyta sutartyje su minėtaja agentūra.

Vudžio Aleno agentūra, kruopščiai prižiūrinti kiekvieną spektaklio statymą, į Lietuvą atsiųs savo agentą, įvertinsiantį ir prižiūrėsiantį „Nuodėmių miesto” kūrimo procesą. „Domino” teatras taip pat yra įpareigotas spektaklyje atskleisti Niujorko autentiką, miesčionišką metropolio dvasią, o aktorių kostiumai turi būti kuriami atsižvelgiant į šiuolaikines Niujorko aukštosios mados tendencijas. Dėl pastarojo reikalavimo „Domino” teatro atstovai tikina, esą ramūs, nes prikalbino geriausią iš geriausių – dizainerį Juozą Statkevičių. Kostiumų dailininko, kuris savo kolekcijas pristato ne tik Europoje, bet ir už Atlanto, kūrybinės fantazijos, skirtos spektakliui „Nuodėmių miestas”, išliks paslaptimi iki pat premjeros.

„Ruošiame unikalų projektą, dėl kurio labai ilgai derėjomės, keliavome į Jungtines Amerikos valstijas ir turėjome įvykdyti gausybę licencijas išduodančios agentūros reikalavimų. Didžiuojamės, kad prie mūsų kūrybinės „Nuodėmių miesto” komandos prisijungė ir išskirtinai talentingas aukštosios mados dizaineris, kostiumų dailininkas Juozas Statkevičius. Kartu su žymiais aktoriais (dėl kurių apsispręsta tik gavus detalias V. Aleno agentūros rekomendacijas), Juozu Statkevičiumi, visa kita pagalba iš Niujorko bei „Auksinio kryžiaus” laureatu, dailininku Gintaru Makarevičiumi, esu tikras, pastatysime ypatingą spektaklį”, – teigia „Domino” teatro vadovas Egidijus Baranauskas.

Pasak psichologinės komedijos režisieriaus Olego Šapošnikovo, siužetas gali pasirodyti banalus tik iš pirmo žvilgsnio. „Šis spektaklis nėra melodrama – tai tikrų tikriausia komedija, kurioje nėra moralizavimo ir kurią žiūrėdamas kiekvienas žiūrovas gali prieiti prie individualių išvadų. „Nuodėmių mieste” užverda ne meilės trikampis, o tikrų tikriausia aistrų pentagrama. Gyvename narcisizmo epochoje, kurioje didžiausią meilę jaučiame ne kitam žmogui, o savajam ego. Žmonės ignoruoja jausmus ir tarpusavio santykius. Pagal Vudžio Aleno pjesę pastatytas spektaklis „Nuodėmių miestas” – tai komedija apie dalykus, kuriuos žmonės linkę nutylėti, neišsakyti garsiai. Tačiau, jei pjesėje aptariami jausmai ir išgyvenimai dar mus jaudina, o galbūt net šokiruoja, vadinasi, kelyje į savęs pažinimą apie tai kalbėti vis dar verta”, – sako spektaklio režisierius.

Režisieriui spektaklis artimas dėl to, kad jis pats turi psichoanalitiko diplomą, yra dirbęs psichoanalitiku. Spektaklyje bus nemažai profesinės autentikos ir tiesos apie maištingą žmogaus prigimtį.

Ji – emancipuota, žymi psichoanalitikė – moteris, pasiekusi savo karjeros zenitą. Jis – sėkmingas advokatas, neištikimas sutuoktinis… Kokie intrigų, viliojančių pagundų verpetai gali suktis niekada nemiegančiame Niujorke, aistra alsuojančiame nuodėmių mieste?.. Ko gali griebtis profesionali, protinga ir gudri psichoanalitikė, norėdama išspręsti problemas, netikėtai užgulusias jos pačios šeimą?.. Kieno rankoje iššaus ginklas?.. Visus atsakymus žiūrovas ras jau nuo balandžio 1 d. „Domino” teatre.

Bilietai platinami nuo vasario 17 d. visose “Bilietai.lt” sistemos kasose.

Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: