Jaunimas susitiko su Kauno savivaldybės atstovais
(c) KJOSAS archyvo nuotr.

Šių metų rugsėjo 6 d., 18 val. Kauno jaunimo organizacijų sąjungos „Apskritasis stalas“ (KJOSAS) patalpose (Gedimino g. 33-20) įvyko neformalus jaunimo ir Kauno savivaldybės atstovų susitikimas. Iniciatyva kilo tradicinio KJOSAS renginio Vasaros Akademija 2011 metu, vykusio rugpjūčio 20-21d. Bendroje diskusijoje su Kauno vicemeru Povilu Mačiuliu, savivaldybės tarybos nariais Simonu Kairiu, Gintarė Skaiste bei Karoliu Stirbiu dalyvavo ir 13 organizacijų (KJOSAS narių) atstovai.

Pagrindine susitikimo tema – jaunimo laisvalaikis Kauno mieste. Savivaldybės ir jaunimo atstovai ne tik diskutavo apie esamą padėtį šioje srityje, bet ir pateikė pasiūlymus kaip pačios jaunimo organizacijos, veikiančios Kauno mieste, galėtų prisidėti prie laisvalaikio organizavimo.

Susitikimo metu aptartos įvairios problemos: mažas jaunimo užimtumas ir laisvalaikio erdvių trūkumas Kauno mieste. Diskutuojant buvo aptarta jaunimo centro koncepcijos idėja Kauno mieste.

Dalyviai svarstė, kaip turėtų atrodyti Kauno jaunimą ir jaunimo organizacijas vienijanti vieta bei kaip ją paversti patrauklią įvairių pomėgių jaunimui. Tiek jaunimo, tiek savivaldybės atstovai šį jaunimo centrą isivazduoja kaip mokslinę, akademinę, informacinę vietą. Taip pat pasiūlyta, jog tai būtų ir pramoginė užimtumo vieta ne tik aktyviam Kauno miesto jaunuoliui.

Siekiant išspręsti laisvalaikio praleidimo erdvių trūkumą, svarstytas ir Nemuno salos panaudojimas jaunimo reikmėms. Ši vieta yra patraukli jaunimui todėl, suformavus patrauklią infrastruktūrą, tai būtų tinkama erdvė laisvalaikio praleidimui.

Susitikimo metu paliesta kita labai svarbi tema – saugumas. Norint Kauno miestą padaryti patraukliu ne tik miestiečiams, bet ir užsienio svečiams bei jaunimui saugumas turi būti užtikrintas ne tik centrinėse miesto gatvėse, bet ir miegamuosiuose rajonuose.

Taip pat jaunimo atstovai akcentavo, kad naktinio viešojo transporto atnaujinimas darbo dienomis prisidėtų prie Laisvės alėjos naktinio gyvenimo atgaivinimo.

Pasak jaunimo atstovų, viena iš opiausių problemų – jaunimo neveiklumas ir informacijos sklaidos trūkumas tarp organizacijų. Tai stabdo jaunimo dalyvavimą įvairiose pilietinėse akcijose, iniciatyvose bei visuomeninėje veikloje.

Organizacijos, siekiančios prisidėti prie Kauno jaunimo laisvalaikio puoselėjimo, iškėlė tokią problemą kaip sudėtingas biurokratinis aparatas leidimams iš savivaldybės gauti. Norėdamos surengti akcijas ar renginius viešose miesto vietose, organizacijos dažnai jų nerealizuoja, nes negauna tam reikalingų leidimų.

„Tokiose diskusijose aktyviai dalyvaujančių jaunimo ir savivaldybės atstovų skaičius, rodo jog poreikis spręsti miesto problemas yra tikrai didelis. Ateityje ir toliau rengsime neformalias diskusijas, kurios padės miesto politikams suprasti, kuo gyvena Kauno jaunimo organizacijos bei neformalus jaunimas. Na, o jaunimo organizacijos glaudžiau bendradarbiaus sprendžiant mūsų miestui aktualias problemas.“ – apibendrindamas diskusijos rezultatus mintimis dalijosi KJOSAS Valdybos pirmininkas Mantas Jurgutis.

Siekiant skatinti glaudesnį bendradarbiavimą tarp Kauno jaunimo ir savivaldybės, nutarta ir toliau rengti tokius susitikimus, į juos kviečiant vis didesnį būrį savivaldos atstovų. Reguliarių diskusijų metu bus toliau plėtojamos išsakytos idėjos ir ieškoma geriausių priemonių išsakytoms problemoms spręsti.

KJOSAS informacija

Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: