(c) Stock.xchng archyvo nuotr.

Spalio 3 d. naktį Lietuvos karinių oro pajėgų sraigtasparnio Mi-8 įgula perskraidino donoro širdį ir šešių medikų brigadą iš Klaipėdos universitetinės ligoninės į Kauno klinikas.

„Tokius skrydžius mes atliekame dažnai, o ir medikai, kuriuos skraidinome, taip pat ne pirmą kartą dalyvavo tokioje donorų perskraidinimo operacijoje,“ – sakė donoro širdį perskraidinusio Kaune budėjusio Karinių oro pajėgų Aviacijos bazės Antrojo paieškos ir gelbėjimo posto sraigtasparnio įgulos vadas kapitonas Rimantas Lidė.

Karinių oro pajėgų sraigtasparniai nuolatos budi Paieškos ir gelbėjimo postuose ir yra pasiruošę nedelsiant suteikti pagalbą Lietuvos žmonėms.

Prieš kelias dienas – spalio 1 ir 2 d. – d. netoli Klaipėdos esančio Karinių oro pajėgų Aviacijos bazės Pirmojo paieškos ir gelbėjimo posto budinti įgula dalyvavo Kuršių mariose be žinios dingusių trijų žvejų paieškoje.

Lietuvos kariuomenės Karinės oro pajėgos atlieka donorų organų transportavimą pagal 2001 m. birželio 15 d. pasirašytą Krašto apsaugos ministerijos ir Nacionalinio transplantacijos biuro bendradarbiavimo sutartį. Tų pačių metų liepos 4 d. sutartis dėl organų transportavimo pasirašyta su Respublikiniu rekonstrukcijos ir mikrochirurgijos centru.

Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: