(c) Stock.xchng archyvo nuotr.

Karo prievolininkai, atlikę privalomąją pradinę karo tarnybą, tarnavę ar dabar tarnaujantys Krašto apsaugos savanorių pajėgose, gali iškart kandidatuoti į profesinę karo tarnybą (PKT).

Karo prievolės administravimo tarnyboje prie Krašto apsaugos ministerijos (KPAT) praneša, kad šiuo metu vyksta atsargos karių registracija ir vykdoma jų atranka į PKT.

„Keičiasi padalinių struktūros ir atsiranda daugiau galimybių atsargos kariams sugrįžti į tarnybą. Pavyzdžiui, yra jaunuolių, kurie anksčiau tarnavo privalomojoje pradinėje karo tarnyboje ar Krašto apsaugos savanorių pajėgose, tačiau tuo metu nebuvo laisvų pozicijų ir jiems nebuvo pasiūlyta galimybė tapti kariu. Tačiau dabar PKT kariais tapti gali ne tik būtinųjų karinių mokymų dalyviai, bet ir buvę kariai, kurie atitinka reikalavimus”, – sakė KPAT Karo prievolės ir personalo atrankos organizavimo skyriaus vedėjas majoras Gintaras Valentukevičius. Pasak karininko, visi kandidatai yra reitinguojami ir pirmenybė bus teikiama aukštesnius balus turinčiam kandidatui.

Pagrindiniai reikalavimai kandidatams: atlikta karo tarnyba, ne vyresni nei 36 m., neteisti. Pageidautina, kad kandidatas turėtų vidurinį išsilavinimą ir B, C vairuotojo kategorijų pažymėjimą. Be to, reitinguojant daugiau taškų surinks kandidatas, kurio aukštesnė sveikatos grupė ar aukštesnis išsilavinimas.

Šiuo metu daugiausia galimybių tarnauti yra Jonavos rajone dislokuotuose kariuomenės padaliniuose. Tapus kariu bus galima rotuotis ir vėliau tarnauti kituose šalies miestuose.

Kandidatų registracija vyksta iki 2010 m. lapkričio 1 d. KPAT interneto tinklapyje ww infow.karys.lt. Pasiteirauti taip pat galima nemokamu telefonu 8 800 12340 arba KPAT teritoriniuose skyriuose pagal gyvenamą vietą.

Lietuvos Respublikos Krašto apsaugos ministerijos informacija

Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: