(c) Kaunas.lt archyvo nuotr.

Karštą šeštadienio popietę visi riedučių sporto entuziastai rinkosi Marvelės plente, kur įvyko antrasis Kauno riedučių maratonas. Sporto renginyje organizatoriai sulaukė netgi dalyvių iš užsienio.

„Maratonas organizuojamas jau antrus metus. Labai tikiuosi, kad jis taps tradiciniu ir kiekvienais metais sulauks vis daugiau dalyvių. Linkiu visiems sportininkams sėkmės“, – kalbėjo maratono idėjos autorius, Kauno miesto savivaldybės mero pavaduotojas Stanislovas Buškevičius, kuris įsteigė ir pagrindinį maratono prizą.

Anot maratono organizatorių, dalyvauti norą maratone išreiškė apie 60 dalyvių, o tai yra daugiau nei praėjusiais metais. Tačiau organizatoriai pastebėjo, kad šiemet varžybas stebėjo mažiau žiūrovų. Matyt, kauniečius išgąsdino karštis, nes varžybų metu temperatūra jau buvo 30 laipsnių. Be to, šeštadienis buvo darbo diena.

Maratono organizatoriai įvairių amžių grupėms sudarė skirtingo ilgio trasas. Mažiausieji turėjo įveikti 1 km, tuo tarpu profesionalai – daugiau nei 30 km. Renginio vietoje buvo galima išsinuomoti riedučius ir šalmus. Tuo pasirūpino „Robinzonada“.

Maratone savo jėgas taip pat išbandė ir mero pavaduotojas S. Buškevičius, kuris nusprendė įveikti 4,8 km. trasą.

Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: