(c) kaunas.lt archyvo nuotr.

Lapkričio 13 dieną Kauno miesto meras Andrius Kupčinskas Savivaldybės mažojoje salėje susitiko su Siameno (Kinija) delegacija, vadovaujama pono Chen Xiumao, Siameno savivaldos komiteto pirmininko.

“Manau, kad mums tikrai pavyks suorganizuoti Siameno menininkų delegacijos atvykimą į Kauną, o tai taps puikia asmeninių kontaktų ir galimo bendradarbiavimo planų tarp kultūros žmonių įžanga. Ekonominio bendradarbiavimo perspektyva taip pat išlieka vienu aktualiausių klausimų, kurį galėsime aptarti pokalbių ir diskusijų metu. Tikiuosi, jog mūsų ryšiai bus ilgalaikiai ir pozityvūs abiems šalims“, – sutikdamas svečius sakė miesto meras A. Kupčinskas.

„Dėkoju Jums už šiltą priėmimą, nes oras Lietuvoje tikrai šaltas. Mūsų delegacija džiaugiasi galimybe paviešėti Kaune. Mums paliko įspūdį ir pats miestas ir tai, kad jame daug universitetų, išvystyta pramonė, mokslo technologijos. Tikimės, kad bendradarbiavimas tarp mūsų miestų tik stiprės. Jau šiuo metu yra didelis susidomėjimas iš Siameno technologijos universiteto, kitų įmonių siekiant pasidalinti turima patirtimi. Labai tikimės Siamene sulaukti Kauno miesto delegacijos kitais metais rudenį vyksiančioje jau keturioliktoje tarptautinėje CIFIT parodoje“, – kalbėjo kinų delegacijos vadovas Chen Xiumao.

Bendradarbiavimo idėja tarp Kauno ir Siameno buvo iškelta dar 1998 metais. 2001 metų kovo 8-15 dienomis Siamene lankėsi savivaldybės politikų grupė. Siekiant sustiprinti Kinijos ir Lietuvos miestų tarpusavio supratimą ir draugystę, taip pat norint padėti gerus dviejų miestų – Siameno ir Kauno – bendradarbiavimo pagrindus, Siamenas ir Kaunas susitarė plėsti draugiškus miestų gyventojų santykius ir prekybinius – ekonominius ryšius, suaktyvinti mainus ir bendradarbiavimą mokslo, technikos, kultūros, švietimo, sporto, turizmo, laisvų ekonominių zonų kūrimo, ekonominių ryšių užmezgimo, investicijų skatinimo ir kitose srityse. Šio vizito metu buvo pasirašyta Kauno-Siameno susigiminiavimo sutartis.

Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: