(c) Kaunas.lt archyvo nuotr.

Sekmadienį, vasario 21 d. 12.30 val. žinomas britų rašytojas Melvinas Burgessas su skaitytojais susitiks Baltų lankų knygyne Kaune (PC „Akropolis“). Vilniaus knygų mugės svečias jaunimo simpatijas laimėjo su jau legendine tapusia knyga „Heroinas“. Susitikimą su rašytoju ves žinomas hiphopo dainininkas grupės G&G Sindikatas lyderis Svaras.
The Guardian vaikų grožinės literatūros apdovanojimo laimėtojas Lietuvoje skaitytojams pristatys naujausius savo romanus lietuvių kalba „Saros veidas“ ir „Nikas Deinas“, kurie išleisti „Beveik suaugę“ serijoje. Pirmajame atvirumu garsėjantis M. Burgessas lieka ištikimas seksualumo, asmenybės sutrikimo ir kūno žalojimo temoms. Šįkart jis pasirenka pasakotojo vaidmenį ir pasakoja gražuolės paauglės Saros, dėl nesuprantamų priežasčių nekenčiančios savo veido ir kūno, istoriją. Šiuolaikinė siaubo istorija nagrinėja daugybę socialinių ir paaugliškų problemų. Ši knyga išskirtinė ir tuo, kad ją papuoš Dorotės Zaukaitės-Villelos iš Kauno viršelis, kuris laimėjo leidyklos „Alma littera“ paskelbtą konkursą socialiniame tinkle „Facebook“.

Romane „Nikas Deinas“ – kvapą gniaužiantis pasakojimas apie paauglį, netikėtai netekusį motinos ir nublokštą į negailestingą gyvenimo mokyklą. Atskleidžiamos šiandien neįtikėtinai aktualios ir lig šiolei slėptos visuomenės problemos. Tai įtaigus pasakojimas itin delikačia ir skaudžia tema. Labai jautriai ir tikroviškai parašytas kūrinys padeda suvokti, kaip nelengva paaugliui – sužalotam, nusivylusiam, besislapstančiam – pabėgti nuo praeities ir kaip mes visi esam už ją atsakingi.
M. Burgesso knygos skandalingos ir kartais šokiruojančiai atviros, tačiau būtent dėl to skaitytojų ir labai vertinamos. Šie romanai, kaip ir kitos M. Burgesso knygos, išleistas serijoje „Beveik suaugę“, kuri skirta 12–18 metų jaunimui. Serijos knygos išsiskiria keliamų problemų aštrumu, stebina herojų išgyvenimų atvirumu, dažnai – pasakojimo „nepedagogiškumu”… Šios kišeninio formato knygos apie kasdieniškiausias paauglio gyvenimo aktualijas: konfliktus su tėvais, nepritapimą tarp bendraamžių, smurtą ir patyčias, pirmąją meilę, tėvų skyrybas ir kt.

Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: