(c) Wikimedia Commons archyvo nuotr.

Pirmadienį Kauno miesto meras Andrius Kupčinskas susitiko su Kauno krepšinio sporto mokyklų vadovais. Jie pageidavo pasikalbėti apie savivaldybės poziciją dėl paramos krepšinio mokykloms.

Krepšinio mokyklų vadovai pageidavo susitikti su meru po to, kai buvo priimtas miesto tarybos sprendimas numatyti 2012-2014 metais kasmet po milijoną litų Arvydo Sabonio krepšinio centrui.

„Žalgirio“ klubas dar pernai kreipėsi į Tarybą dėl klubo rėmimo sutarties pratęsimo. Suprantama, kad klubui lengviau tartis su būsimais rėmėjais, kai jauti palaikymą iš savivaldybės. Klubas akcentavo, jog svarbu ne tik dabartinis komandos išlaikymas, bet ir nuoseklus pamainos ugdymas jai. Apie dvidešimtmetį gyvuojanti viena seniausia miesto vaikų krepšinio mokykla – Arvydo Sabonio krepšinio centras kaip tik rengia žaidėjus klubui. Noriu pažymėti, kad pinigai dar niekam neskirti, traukinys nenuvažiavo. Šis Tarybos sprendimas yra rekomendacija savivaldybės administracijai ieškoti lėšų 2012 metų biudžete“, – susitikimo metu sakė A. Kupčinskas.

„Šiuo metu Kaune veikiančiose privačiose krepšinio mokyklose – „Perkūno“, „Tornado“, ABC krepšinio mokyklos ir krepšinio akademijoje „Snaiperiai“ sportuoja apie 1300 vaikų. Todėl manome, kad visos krepšinio mokyklos turėtų būti remiamos, atsižvelgiant į tam tikrus konkrečius kriterijus – pagal pasiekimus, pagal vaikų skaičių ir t.t.“, – savo mintis apie krepšinio mokyklų rėmimą išsakė „Perkūno“ krepšinio mokyklos direktorius Rimas Navickas.

Miesto vadovas, išklausęs krepšinio mokyklų vadovų argumentuotus pasisakymus, pritarė siūlymui, kad būtų sudaryta speciali darbo grupė iš savivaldybės administracijos atstovų, visų Kaune veikiančių krepšinio mokyklų ir „Žalgirio“ klubo vadovų. Ši grupė nustatytų kriterijus krepšinio mokyklų rėmimui.

„Kaunas visada buvo sportiškiausias Lietuvos miestas, o juolab ir šalies krepšinio sostinė. Todėl miestas finansiškai remia nemažai miestą reprezentuojančių komandų. Visada ieškome kompromiso, protingiausio sprendimo. Tikrai neketiname ignoruoti kitų krepšinio mokyklų, tačiau turi būti nustatyti aiškūs paramos kriterijai. Beje, jau nuo 2012 metų Kūno kultūros ir sporto departamentas planuoja įvesti neformalaus ugdymo krepšelius. Tuomet privačioms sporto mokyklos būtų lengviau vystyti savo veiklą, ugdyti jaunus sportininkus ir rūpintis moksleivių popamokiniu užimtumu“, – kalbėjo miesto meras.

Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: