(c) Stock.xchng archyvo nuotr.
Tamperės meras pavasarį atsiuntė kvietimą Kauno merui su delegacija apsilankyti šiame Suomijos mieste. Spalio 10-11 dienomis Kauno miesto savivaldybės delegacija, vadovaujama mero Andriaus Kupčinsko, lankysis Tamperėje.

Nuo gegužės mėnesio buvo pradėti kompanijos „Ryanair” tiesioginiai skrydžiai iš Kauno į šį miestą. Šie skrydžiai gali labai pagyvinti ir suaktyvinti bendradarbiavimą tarp miestų, todėl Tamperės meras pasiūlo atvykti ir susipažinti su miestu, aptarti galimas tolesnio bendradarbiavimo sritis.

Kauno ir Tamperės santykių pradžia siekia 1994 metus. Bendradarbiavimo sutartis buvo pasirašyta Kauno Rotušėje 1997 m. gegužės mėn. 14 d.

1998 m. rugpjūčio mėn. Kaune organizuotame renginyje “Skandinavijos dienos” dalyvavo Tamperės delegacija ir vaikų meno kolektyvas “Matovaara”.

Tamperėje aktyviai veikianti Lietuvių draugija, gavusi finansinę paramą iš miesto valdžios, išleido metraštį “Lietuva 2000”, kuriame išskirtinė vietą skiriama Kauno miestui.

1999 m. gruodžio mėnesio pradžioje Kaune apsilankė vienos Tamperės gimnazijos moksleivių klasė bei užmezgė ryšius su “Rasos” gimnazija.

2000 m. rugsėjo 8-9 dienomis Kaune lankėsi grupė Suomijos žurnalistų, kurie susitiko su Kauno miesto mero pirmuoju pavaduotoju, susipažino su Kauno miestu. Po šio vizito Suomijos įvairiuose regioniniuose laikraščiuose buvo publikuota daug straipsnių apie Lietuvą ir Kauną.

2001 m. birželio mėnesį Kaune lankėsi Tamperės Evangelikų liuteronų bažnyčios tikinčiųjų grupė, kuri domėjosi religijos situacija Lietuvoje ir Kaune, susitiko su Kauno Katedros kunigais bei pasidalino mintimis apie bendradarbiavimą tarp tikinčiųjų grupių.

2001 m. užmegztas bendradarbiavimas tarp Kauno m. savivaldybės V.Kudirkos bibliotekos ir Tamperės bibliotekos. Sutarta dėl Kauno bibliotekos darbuotojų stažuotės Tamperėje.

2006 m. pagal Europos Komisijos „Town-twinning” programą Tamperėje įgyvendintas Kauno ir Tamperės projektas „Studentų mobilumas”. Tamperė kvietė Kauno miestą bei kitus savo miestus partnerius dalyvauti projekte „Aukštojo mokslo institucijos kaip strateginiai partneriai regioninėje ir savivaldybių plėtroj”. Šis projektas skirtas miestams, kurie turi aukštąsias mokyklas ir siekia įtraukti studentus, dėstytojus ir mokslininkus į savo miesto ir regiono plėtrą. Kaunas kviestas į Tamperę į konferenciją “ES rytų aspektas ir kultūros jungtys”.

2009 m. Tamperė šventė savo 230 m įkūrimo jubiliejų. Ta proga visus metus mieste buvo rengti įvairūs renginiai, o oficialiame šventės paminėjime rugsėjo mėn. buvo pakviesti visi Tamperės miestai partneriai iš užsienio.

Tamperė šiemet liepos mėnesį organizavo jaunimo projekto „Dream of Better Europe” stovyklą, į kurią suvažiavo jaunimo atstovai iš devynių valstybių (Suomija, Švedija, Lietuva, Estija, Rusija, Ukraina, Islandija, Vokietija, Čekija). Per aštuonias Suomijoje praleistas dienas jaunimas rengė kultūrinius, savo valstybę pristatančius pasirodymus, dalyvavo įvairiuose užsiėmimuose, diskusijose ir žaidimuose, kurie praturtino žiniomis ir patirtimi.

Tarybos sekretoriato informacija

Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: